Burn!: Burn!

1825
lukukertaa

1999 Texicalli TEXCD23

Burn!

Cover photo: Jyrki Parantainen ; Cover design: Eero Aulio.

1.(Fat)burning
2.Basic stupidity
3.Roast
4.Buckwheat Bertha
5.Theme from ”Dr. Love”
6.Wicked walrus
7.Malfunction tune
8.Slave to the rhythm

All tunes by Pessi Levanto, except 8 by Woolley, Darlow, Lipson, Horn.

Pessi Levanto (keyb), Pekka Lehti (b), Teppo Mäkynen (dr).

Studio: Seawolf Studios, Helsinki
Tuottaja = Producer: Burn!
Äänittäjä = Engineer: Petri Majuri
Miksaus = Mixed by: Petri Majuri, Burn!
Masterointi = Mastered by: Pauli Saastamoinen, Finnvox, Helsinki

Arvio: 3,5 tähteä

Pessi Levannon johtaman trion levy on vuodelta 1999. Äänitteen on julkaissut Texicalli, joka on ansiokkaasti tuonut esille suomijazzin sähköistä laitaa ja monenlaisia fuusiokehitelmiä.

Myös Burn! on tiukasti sähköinen trio. Pekka Lehden menevä sähköbasso ja Teppo Mäkysen tiiviisti rullaavat rumpukompit luovat pohjan, jonka päälle Levannon kelpaa heitellä Rhodesilla, sähköuruilla ja syntikoilla, joiden joukossa kuulostaisi olevan analogisiakin. Soundipuolella Levanto tekeekin tyylikkäästi kunniaa sähköisten keyboard-soittimien koko historialle.

90-luvulla tämäntyyppinen kokoonpano ei ollut kovinkaan yleinen. JP’s piti pitkään lähes yksinään yllä puhdasta urkutrioperinnettä. Formaatin nousu alkoi vuosikymmenen loppupuolella ja 2000-luvullahan urkutriot ovat sitten kohonneet Suomessakin trendiksi asti.

Useimmat tämän päivän hammond-bändeistä Burn! kepittää kevyesti juuri tuolla soundillisella monipuolisuudellaan ja komppipuolen muusikoiden tasolla. Burn! ei myöskään jää kiinni souljazziin tai bluespohjaiseen jammailuun, vaan pyrkii laajentamaan ja modernisoimaan kiipparitrion toimenkuvaa.

Levannon usein riffivetoiset kappaleet eivät välttämättä jätä pitkäkestoisia muistikuvia, mutta hyvin ne toimivat tiukan jamituksen evästeinä. Pikkuyhtyeen draivi on melkoinen, ja sopiikin olettaa että elävänä tämä musiikki on kulkenut vieläkin kovemmilla kierroksilla.