Teddy Rok Seven: Universal four

1694
lukukertaa

2004 Texicalli Records Jupiter JUP004CD

Teddy Rok Seven: Universal four

1.The beginning
2.Feel
3.Askaa!
4.King Abdissa
5.Spaces & echoes
6.Damn straight
7.Steady
8.Inujam
9.Around the clock
10.Appreciation

All songs produced, written & arranged by Teppo Mäkynen, except ”Feel” written by Okou, Jewel & Mäkynen.

Teppo Mäkynen (dr, perc, keyb, programming, b, g), Abdissa Assefa (perc), Ville Riippa (keyb), Chauncey McBride (narration), Okou (voc), Timo Lassy (ts, fl), Mikko Pettinen (tp, fl-h), Mikko Innanen (bs), Sonny Heinilä (fl, bells), Jay Kortehisto (tb), Severi Pyysalo (vib)
+ 3: Ville Huolman (b)
+ 5: Jukka Eskola (fl-h)

Recorded and mixed at Hitsville by Teemu Korpipää, except vocals on ”feel” recorded at Montana Roja by Tuomas Kallio and ”Spaces & echoes” recorded & mixed at El Camino by Ville Riippa and James Spectrum.

Arvio: 3 tähteä

Teppo Mäkynen on tullut akustisen jazzin ystäville tutuksi taidokkaana rumpalina monissa hienoissa yhtyeissä, kuten Platypus Ensemble, Hurmio ja Manuel Dunkel Quartet. Toisaalta Mäkynen on ollut kovasti kiinnostunut myös elektronisen musiikin, sämpläyksen ja muun uuden ääniteknologian keinoista. Näistä pyrinnöistä hyvä esimerkki on jännittävä Reuna-yhtye, jossa hän seikkailee yhdessä Jarmo Saaren kanssa.

Mäkysen ensimmäinen oma levytys ”Universal Four” on näiden kahden mielenkiinnon kohteen värikäs yhdistelmä. Musiikki soljuu eteenpäin varsin sujuvasti. Akustisten soittimien ympärille rakennetut elektroniset äänimaisemat ja koristeelliset yksityiskohdat lisäävät kokonaisuuden tuntua. Kokonaisuudesta voi kuitenkin nostaa esille myös yksittäisiä suorituksia, kuten Mäkysen tyylikkään napakka soitto, Innasen rehevästi mörähtelevä baritoni, Pettisen intensiivinen trumpetti ja Abdissa Assefan maukkaasti kohdalleen osuvat aksentit.

Levyn avauskappaleella ”The Beginning” kuultava tuoteselostus lupaa, että ”this music will take you to places and spaces, you´ve never been before”. Selostus liioittelee, sillä mitään erityisen ainutlaatuista musiikkia levyllä ei ole, mutta ”Universal Four” on kuitenkin taitavasti ja tyylikkäästi jazzin rajamailla vaeltelevaa uutta rytmimusiikkia. Kuulijalle tarjotaan ripaus soulpoppia (”Feel”), svengaavaa groovejazzia (”Askaa!” ja ”Around the Clock”) ja kiireetöntä tunnelmointia (”Damn Straight” ja ”Steady”). Yhtyeen live-esiintymisistä on levyn perusteella lupa odottaa paljon.