Mikkonen, Samuli – Jormin, Anders -Kleive, Audun : KOM – live

2163
lukukertaa

2000 Samuli Mikkonen SMCD-2

Samuli Mikkonen, Samuli - Jormin, Anders -Kleive, Audun : KOM - live

Cover photo: Samuli Mikkonen ; Design: Vesa Huhtala

1.Murheista muovaeltu (Mikkonen)
2.Sediment (Jormin)
3.1000 days left (Jormin)
4.Noli me tangere (Mikkonen)
5.Livin’ my life (Jormin)

Samuli Mikkonen (p), Anders Jormin (b), Audun Kleive (dr)

Äänitetty konsertissa = recorded in concert 5.12.1998 KOM-teatteri, Helsinki
Äänittäjät = Engineers: Johannes Lundberg, Jukka Viiri
Miksaaja = Mixed by: Johannes Lundberg
Masterointi = Mastered by: Pauli Saastamoinen, Finnvox

Arvio: 4 tähteä

Samuli Mikkosen omassa erinomaisen hienossa triossa soittavat vakituisesti basisti Uffe Krokfors ja rumpali Mika Kallio. Tämä livelevy on kuitenkin tehty kiertuetta varten kootulla pohjoismaisella miehityksellä, jossa Anders Jormin ja Audun Kleive edustavat Ruotsin ja Norjan hienoja jazzperinteitä.

Samuli Mikkonen on yksi suosikkipianisteistani. Hänen soitossaan kuulee selkeästi länsimaisen taidemusiikin perinteen vaikka jazzin alueella toki selkeästi matkataankin. Mikkonen ei soita koskaan liikaa. Hänen usein niukkuutta lähestyvä maltillisuutensa on nautinnollista kuultavaa. Säveltäjänä ja muusikkona Mikkonen ilmentää hienosti nykymusiikkien pohjoista ulottuvuutta.

Livelevyn sävellysvastuun jakavat Mikkonen ja Jormin. Konsertin kokonaisuus on kuitenkin yhtenäinen, sillä sävellyksiä tärkeämpää on muusikoiden improvisointi ja yhteistyö. Jormin ja Kleive tukevat hienosti Mikkosen kypsää pianotaidetta, niin että trio uskoisi soittaneen yhdessä pitempäänkin.

KOM-live sopii loistavasti kuunneltavaksi illan tai yön viimeisenä levynä, kuulokkeilla simmut kiinni sängyssä maaten. Trion taide palkitsee keskittyneen kuuntelijan.