Husband: Husband

1976
lukukertaa

2003 Texicalli TEXCD 052

Husband

Photo: Timo Nässi ; Design: Sanna Mäyrä

1.Sir Dalud
2.Le Mu
3.Baritone
4.Oho
5.Kue
6.Gurp
7.Vippi
8.AaDuur
9.Koiruus

All songs by Varre Vartiainen. Arrangements by Husband.

Varre Vartiainen (g), Harri Rantanen (b), Anssi Nykänen (dr) + Mamba Abdissa Assefa (perc), Timo Lassy (sax), Sami Pitkämö (voc), Timo Pratskin (keyb), Jarmo Savolainen (rhodes, synt), Arttu Takalo (vib)

Studio: Kallio-Kuninkala, Järvenpää
Tuottaja = Producer: Husband
Äänittäjä = Engineer: Speedy Saarinen
Miksaus = Mixed by: Speedy Saarinen
Masterointi = Mastered by: Svante Forsbäck, Arcada Attic

Arvio: 4 tähteä

Yksi vuoden miellyttävimmistä yllätyksistä on tämä Varre Vartiaisen johtama Husband-kopla. Vartiaisen verevä kitarismi saa yhtyeessä tukea komppiparilta, jolta monenlainen fuusiojyske taittuu kevyesti. Basisti Harri Rantanen ja rumpali Anssi Nykänen hallitsevat jazzin ja rockin välimaaston täydellisesti. Lisäarvoa levylle tuovat maulla valitut vierailijat Jarmo Savolaisen ja Arttu Takalon johdolla.

Vartiainen on toki levyn ykkössolisti aivan niin kuin kitaristin tulee kitaratriossa ollakin. Tekniikka- ja soundimielessä Vartiaisen anti tällä levyllä on eläväistä, vaihtelevaa ja monipuolista, ja silti kokonaisuus pysyy luontevana. Teemoissa on tarttumapintaa, ja bändin soitto soljuu eteenpäin perusfuusiota huomattavasti elastisemmin. Vallan mainio levy!