Mr Fonebone: Mr Fonebone

1955
lukukertaa

1997 ARFCD-46

Mr Fonebone: Mr Fonebone

Photo: Tero Miettinen

1.463 (Ikonen)
2.Rhythm sickness (Mäkynen)
3.Das Pferd (Ikonen)
4.Plague (Rissanen)
5.Babar (Innanen)
6.Pääkytkin (Ikonen)
7.Autumn feelings (Rissanen)
8.Meaning of the abrupt (Innanen)

Antti Rissanen (tb), Mikko Innanen (as), Kari Ikonen (p), Ville Huolman (b), Teppo Mäkynen (dr)

Studio: YLE M1, Helsinki, 3/97
Tuottaja = Producer: Veli-Pekka Heinonen, Mr Fonebone
Äänittäjä = Engineer: Jukka Viiri, Mika Niilonen
Miksaus = Mixed by: Antti Snellman, Finnish National Opera
Masterointi = Mastered by: Esa Onttonen

Arvio: 3 tähteä

Mr Fonebone on nuorten soittajien superbändi: samassa yhtyeessä ovat Antti Rissanen, Mikko Innanen, Kari Ikonen, Ville Huolman ja Teppo Mäkynen. Aivan näiden nimien tasoista kokonaisuutta ja taiteellista läpilyöntiä yhtye ei kuitenkaan debyytillään pysty tekemään. Soiton tasosta ei kiikasta, kaikki ovat oivallisia omilla tonteillaan ja yhteispelikin sujuu. Aavistuksen verran varovaista soitto vielä on, kunnon heittäytyminen puuttuu. Lisäksi sävellykset ja sovitukset, musiikillinen kokonaisuus tuppaa jäämään hieman liikaa perusjazziksi, ratkaiseva sytyttävä persoonallisuus ja omaleimaisuus jää puuttumaan.

Mainstream-sarjassa levy on kyllä yksi 90-luvun parhaista kotimaisista. Innostavimmillaan yhtye on silloin kun se pääsee kunnon vauhtiin, esimerkiksi Rissasen Plague-kappaleen soolojen aikana, tai Ikosen Pääkytkin-kappaleessa, jossa komppi ja Innanen kirittävät toisiaan todella irtonaiseen lentoon. Ja niille jotka haluavat vetopasuunansa hempeänä, voi suositella Rissasen kaunista soittoa Autumn feelings -balladissa.