Eclipse Jazz Club on palannut!

318
lukukertaa
Eclipse Jazz Club avaa esityskauden 2024 tammikuisella proge-illalla. 17.1. Telakan näyttämmöllä esiintyvät uuden albumin julkaiseva Tatu & Tutkimusmatkailijat sekä kyseisen yhtyeen kitarastina taituroivan Markus Venehsalon oma progen ja fuusion rajapinnalla operoiva Mavon Safia.

Eclipse Jazz Club tekee paluun Tampereen klubiskeneen uudella näyttämöllä. Tammikuun 17. päivä alkavan klubisarjan näyttämönä toimii mm. Tampere Jazz Happeningin yleisölle tuttu Telakka. Kevään aikana nähdään myös ainutlaatuinen Studio Live -konsertti Eclipse Musicin äänitysstudion tiloissa.

Ohjelmisto:
17.1. PROG NIGHT: Tatu & Tutkimusmatkailijat (levyn julkaisu) + Markus Venehsalo & Mavon Safia
28.2. Jukka Haavisto + support: TBA
4.4. Salesvuo Syncopation + support: TBA
5.4. Live @ Eclipse Music Studio: Ville Luukkonen Trio & Simon Zion (SWE/FIN)
15.5. Astro Can Caravan (levyn julkaisu) + 5th Season

Telakan konserttien showtime: 20.00 (ovet 19.00)
Studio-liven showtime TBA
Pidätämme oikeuden ohjelmiston muutoksiin

17.1. PROG NIGHT: Tatu & Tutkimusmatkailijat (levyn julkaisu) + Markus Venehsalo & Mavon Safia

Blues-artisti Erja Lyytisen basistina parhaiten tunnetun Tatu Backin johtama progebändi julkaisee odotetun toisen albuminsa tammikuussa. Eclipse Jazz Clubilla on ilo järjestää progemusiikkiin keskittyvä ilta, jossa juhlistetaan uuden albumin julkaisua. Tutkimusmatkailijoiden musiikki on vahvaa jatkoa mm. Pekka Pohjolan tuotannolle yhdistellen instrumentaalisen progen ja psykedeelisen musiikin elementtejä.

Kitara ja akustinen kitara: Markus Venehsalo
Koskettimet: Harri Taittonen
Kitara: Viktor Lepistö
Rummut: Jaakko Pöyhönen
Basso: Tatu Back
Perkussiot: Jani Lehtioksa

Markus Venehsalo & Mavon Safia
Illan avaa osittain samoista soittajista koostuva Mavon Safia -yhtye kitaristi Markus Venehsalon johdolla. Jazzfuusion, progen ja heavyn risteyksessä operoivan bändin esikoislevyllä vierailee maailman parhaisiin fuusiokitaristeihin kuuluva Frank Gambale. Taituruutta ja huimaa menoa on luvassa Mavon Safian käsittelyssä.

Jaakko Pöyhönen: Rummut
Oliver Karttunen: Basso
Vili Itäpelto: Kosketinsoittimet
Markus Venehsalo: Kitara

Osta liput: https://www.tiketti.fi/tatu-tutkimusmatkailijat-mavon-safia-kulttuuritalo-telakka-lippuja/96252
FB Event: https://www.facebook.com/events/357435900433880?ref=newsfeed

28.2. Jukka Haavisto

Jazzfuusion ilosanomaa julistavan sähköbasistin Jukka Haaviston marraskuussa 2022 julkaistu ensimmäisen omaa nimeään kantavan albumi sai erinomaisen vastaanoton kansainvälisesti. Sähköistä ja energistä jazzrockia Brecker Brothersin ja muiden 70-luvun superbändien hengessä soittava kvartetti on saanut suosituksensa suurilta bassolegendoilta kuten Leland Skar ja John Pattitucci. Kokoonpanossa ovat mukana Jazzkukko-festivaalin kitarakilpailun voittaja Johannes Granroth, huippurumpali Severi Sorjonen sekä mm. Bodom After Midnightista tuttu monipuolinen kosketinvelho Vili Itäpelto.

Jukka Haavisto – basso
Johannes Granroth – kitara
Severi Sorjonen – rummut
Vili Itäpelto – koskettimet

Osta liput: https://www.tiketti.fi/jukka-haavisto-tba-kulttuuritalo-telakka-tampere-lippuja/96253
FB event: https://www.facebook.com/events/1549253602504339?ref=newsfeed
4.4. Salesvuo Syncopation

Salesvuo Syncopation luottaa akustisen jazzmusiikin perinteiseen ilmaisuvoimaan ja vahvaan svengiin! Tomi Salesvuon uusia sävellyksiä sekä raikkaita jazzsovituksia kotimaisen musiikin klassikoista esittävä kokoonpano on koottu muusikkoystävyksistä, joilla on taustaa vuosien varrelta lukuisista eri yhteyksistä. Muusikoiden riemukkaat yhteiset soittoelämykset ponnistavat aina Sibelius-Akatemian opintoajoilta asti! Kokoonpanossa ovat mukana kotimaisen jazzkentän huiput Petri Puolitaival (saksofoni), Mikko Helevä (Hammond urut) ja Tomi Salesvuo rummut. Yhtyeen esikoisalbumi ”Complete Loft Sessions” julkaistiin keväällä 2023 ja yhtyeen kevään kiertueella juhlistetaan tuoreen vinyylipainoksen julkaisua.

Tomi Salesvuo – rummut
Pope Puolitaival – saksofoni
Mikko Helevä – urut

Lipunmyynnin alku TBA, seuraa FB eventtiä:
https://www.facebook.com/events/1776018252912159/?ref=newsfeed

5.4. Live @ Eclipse Music Studio: Ville Luukkonen Trio & Simon Zion (SWE/FIN)
Eclipse -klubin uutena konseptina aloitamme pandemia-aikana tehdyn onnistuneen kokeilun siivittämänä studio-live -keikkojen järjestämisen. Emoyhtiömme Eclipse Musicin omistuksessa olevassa studiotilassa Onkiniemen vanhalla trikootehtaalla pidettävään intiimiin äänityssessioon otetaan rajattu määrä katsojia.

Simon Zion on suomalaissyntyinen kitaristi, laulaja, säveltäjä ja tuottaja, joka on asunut valtaosan elämästään Ruotsissa. Siellä hänet tunnetaan ensisijaisesti menestyksestään Ruotsin Idols -ohjelmassa, jonka jälkeen hän on kuitenkin julkaissut aktiivisesti musiikkia hyvin laajalla skaalalla aina perinteisestä jazzmusiikista psykedeeliseen rockiin saakka työskennellessään aktiivisesti Tukholman ja Los Angelesin välillä.

Ville Luukkonen (rummut) ja Zion ovat yhdistäneet voimansa hyvin intiimin akustisen jazzlevyn muodossa. “The Ballad Sessions” esittelee Zionin vahvaa jazztulkintaa, joka johtaa kauas hänen musiikillisille juurilleen.

Simon Zion – laulu
Ville Luukkonen – rummut
Tuomo Uusitalo – piano
Juuso Rinta – basso

Liput: https://eclipsejazzclub.bandcamp.com/
FB event: https://www.facebook.com/events/3571658586434777/?ref=newsfeed

15.5. Astro Can Caravan (levyn julkaisu) + 5th Season

Otto Eskelisen ja Faarao Pirttikankaan johtama, psykedeelisen jazzrockin maailmaan pää edellä sukeltava ja vannoutunutta kulttisuosiota nauttiva kollektiivi Astro Can Caravan tekee odotetun paluun keikkalavoille ja julkaisee uuden studioalbumin, jonka julkaisua juhlitaan Eclipse -klubin kevään päätöskonsertissa. Illan avaa kansainvälistä suosiota esikoisalbuminsa myötä kovaa vauhtia kasvattava progeyhtye 5th Season.

Astro Can Caravan

Kokoonpano TBA

5th Season

Tapio Ylinen – kitara, laulu
Mikko Löytty – basso
Arto Piispanen – koskettimet
Jani Auvinen – rummut

Lipunmyynnin alku TBA, seuraa FB eventtiä:
https://www.facebook.com/events/1344603626193721/?ref=newsfeed