HarriS Band keikalla Kotkan Maretariumissa

841
lukukertaa
Kaikki sivun kuvat: Ari Haimi.

Harri Suikkasen johtama kouvolalainen HarriS Band on perustettu 2019. Se keikkailee harvakseltaan, muutaman kerran kesässä. Tämä tuskin johtuu kysynnän puutteesta, vaan siitä että bändin jäsenillä on monia muita musiikkiin liittyviä keikkoja ja toimia. Samoin sivilissä usealla soittajalla on ruuhkavuodet käsissä.HarriS on isohko bändi, useita soittajia. Harri Suikkanen on kasannut bändiin monipuolisuutta. Kolme laulajaa tai ehkä parempi sanoa vokalistia. Koskettimia on useammanlaisia sekä normi rytmiryhmä kitara,basso, rummut.Bändin nimi HarriS vie ajatuksia kuusikymmenluvulle. Ruotsalainen Tages, Jorma Weneskosken manageroima Jormas ja Ernos olivat aikansa  legendoja. Harri toteaa kuitenkin vaatimattomasti että nimea ei ole mitenkään tuotteistamismielessä valittu. Harrin bändi on nimi ihan suomeksi tai Harri Suikkasen nimi lyhennettynä, miten vain haluatte.

Eric Clapton ja Wes Montgomery ovat ne muusikot, jotka ovat Harrin sytyttäneet musiikkiin ja etenkin kitaran soittoon.Bändin ohjelmistossa on jo muutamia Harrin omia sävellyksiä. Strawberry fingers oli rauhallinen balladimainen sävellys, missä kitarointi mansikkaisin sormin pääsi oikeuksiin. Hank Ballardin Lets go, lets go oli taas Jori Pesosen äänelle sopiva, jopa hittiaineksia sisältävä sovitus ja esitys. Jori soittaa bändissä myös kiippareita. Äänessa on meheviä tummia sävyjä. Joissakin kappalaissa taas tuntui että John Mayalliakin on kuunneltu huolella.

Bändin eturivissä laulavat Riikka Pelkonen ja Niina Vainio yhdessä ja välillä toinen soolona, toinen taustalaulajana. Tämä laulajien vuorottelu tuo bändille mukavaa dynamiikkaa ja esityksiin vaihtelevuutta. Ammatti-ihmisiä laulun alalla.Ohjelmistovalinta on osuva valikoima lähinnä kuusikymmenluvun ja  seitsemänkymmentäluvun musiikkia, niin Beatlesia kuin Stevie Wonderia, sovitettuna bändin soittotaidoille. Suuren kokoonpanon harjoittaminen tuo omat haasteensa. Bändin kotipaikka on Kouvola, jossa suurin osa soittajista on tavoitettavissa ja harjoituksia on mahdollista järjestää. Opetustyö vie suurelta osalta bändin jäsenistä paljon aikaa, samoin muut vaativat siviilityöt. Mutta into soittaa on ilmeisen korkealla jokaisella ja bändisoittaminen on hyvää vastapainoa arkimurheille. Harrin sävellys Hopeful realist oli hieno synteesi bändin musiikista.East Coast Jazz Club jatkaa toimintaansa lähes koko kesän. Paikkana on nyt kesällä Maretariumin ulkoterassi. Sateen sattuessa tai tiedossa ollessa, on mahdollista siirtyä myös sisätiloihin. Ohjelmistovalinta on sovitettu ulkoterassille. Kairossa intiimi ja intensiivinen tunnelma on helpompi luoda kuin ulkoterassilla, missä ollaan etäämmällä bändistä ja missä äänentoisto tai oikeammin terassin lähistön hälyäänet voivat olla kiusana. HarriS taklasi näitä haasteita hyvin. Hieman kevyemmällä ”happyjazz”-kattauksella on hyvä houkutella uutta yleisöä perehtymään ehtymättömään jazzmaailmaan. Monelle ennakkoluulot jazzgenreä kohtaan asuvat syvällä. Leppeässä Sapokan meri-ilmassa voi jollekin uteliasuus roihahtaa kunnolla. Kaikki soitettu ei olekaan sitä kammojazzia!East Coast Jazz Club Merisydän Café, Maretarium, Kotka, 19.6.2023
HarriS BandHarri Suikkanen gRiikka Pelkonen vocNiina Vainio vocJori Pesonen voc, keysHarri Ruotjoki bassMarkus Malin drs

Harri Suikkanen.
Riikka Pelkonen.
Niina Vainio.
Jori Pesonen.
Harri Ruotjoki.
Markus Malin.