We Jazz käynnistyi loppuunmyydyillä illoilla

441
lukukertaa
Avishai Cohen.
Kahdeksanpäiväinen We Jazz -festivaali esittelee tapahtuman tähän asti laajimman otoksen musiikkia Helsingissä 27.11.–4.12. Yhdeksättä kertaa järjestettävän tapahtuman avajaiskonsertti, avajaisbrunssi ja maanantain salakeikka olivat loppuunmyytyjä. Sunnuntaihin asti jatkuvan festivaalin ohjelmistoon tulee vielä viime hetkellä lisäyksiä. Lisäksi myös elokuvaohjelmisto ja perjantain ammattilaisohjelman sisältö tarkentuvat. 

Musiikkiohjelmiston puolella We Jazziin saapuu viime hetken lisäyksinä kaksi kovan luokan uutta nimeä, kun chicagolaisrumpali Mike Reedin kanssa Suvilahden Magitossa perjantaina 2.12. esiintyvät saksalainen saksofonisti Silke Eberhard ja vastikään Berliinin jazzfestivaalien kehutuimmasta esityksestä vastannut yhdysvaltalaisartristi Ben LaMar Gay. Suvilahden Tiivistämössä samana iltana puolestaan nähdään lisäesityksiä We Jazz -levymerkille uusimman soololevynsä levyttäneen rumpali Jason Nazaryn kohdatessa Oaagaada-yhtyeen puhallinsektion Sami Pekkola (saksofoni) ja Tuure Tammi (trumpetti). Pekkola ja Tammi soittavat kumpikin oman settinsä Nazaryn kanssa.Korjaamon perjantain 2.12. Conversations-puheohjelman sisältö tarkentuu. Aamun avaa keskustelu otsikolla Performance Spaces, joka pyörähtää käyntiin kun Tampereen Tullikamarin ohjelmapäällikkö Janne Laurila esittelee kaupungin uusimman keikkapaikan, Tavara-aseman. Tämän jälkeen Laurila, Kölnin Stadtgarten-klubin Eshter Weickel sekä We Jazz -festivaalin toiminnanjohtaja Katariina Uusitupakeskustelevat esitystiloista ja kaupunkitilan käytöstä. Toisessa keskustelussa Berliinistä saapuva toimittaja Peter Margasak ja We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives keskustelevat seikkailullisen musiikin tulevista suunnista. Keskustelut käydään englanniksi.Lauantaina We Jazz valtaa Kulttuuritehdas Korjaamon festivaalin historian tähän asti laajimmassa yksittäisessä tapahtumassa. Monipuolisen live-ohjelman ohella Korjaamolla nähdään myös jazz-aiheista lyhytelokuvaa ohjaaja Petri Luukkaisen kuratoimassa tunnin mittaisessa koosteessa. Mukana on Luukkaisen yhdessä We Jazzin kanssa toteuttamia ennennäkemättömiä lyhytelokuvia, katkelmia tulevasta Alabaster On the Island -elokuvasta, joka kertoo brittiartisti Alabaster dePlumen poikkeuksellisesta keikkamatkasta Odysseus-festivaalille Lonnan saarelle viime kesänä, sekä mm. Linda Fredrikssonin visuaalisesti näyttäviä musiikkivideoita.We Jazz -festivaalin alkupäivinä puheenaiheeksi on noussut loppuunmyytyjen keikkojen ohella newyorkilaisartisti Ka Bairdinharvinaislaatuinen residenssi GLO Hotel Artin sviitissä. Maanantaisen keikan perusteella käsillä voi olla yksi festivaalin tähän asti elämyksellisimmistä konsepteista. Brittiläinen vapaa toimittaja Dave Waller arvioi ensimmäistä keikkaa sanoin: ”Genuinely incredible!”.Maanantain We Jazz -salakeikka järjestettiin Hotelli Rantapuistossa, jossa esiintyivät Mattias De Craene & Rien Coorvets Belgiasta sekä yhdysvaltalaisartistit Chris Williams & Alex Zhang Hungtai, jotka jäävät Helsinkiin nauhoittamaan tulevaa levyään.

We Jazz 2022Helsingissä 27.11.–4.12.#wejazz2022wejazz.fi/2022Tapahtuma FacebookissaKoko We Jazz 2022 -ohjelma tapahtuman verkkosivuilla.Kaikki esiintyjät (A-Ö)[Ahmed]Alan BraufmanAlexander HawkinsAnni Kiviniemi TrioAvishai Cohen QuartetCarl StoneCarl Stone & Jonah Parzen-JohnsonChris Williams & Alex Zhang Hungtai *SALAKEIKKA MA 28.11.*Conversations: Performance Spaces / Creative Music 2023 *UUSI*CortexDavid Friedman Generations TrioDesignersDJ Rui Miguel AbreuEnemyFIRE!Gard Nilssen Acoustic UnityJason NazaryJazz kiinnostaaJoachim FlorentJonah Parzen-Johnson & Berke Can ÖzcanKa BairdKa Baird & Chris WilliamsKa Baird & Linda FredrikssonKa Baird & PerussastamalaKa Baird & Sami PekkolaKannaste4Kokko QuartetLampenLinda Fredriksson JuniperLittle NorthMarthe Lea BandMattias De Craene & Rien Coorvets *SALAKEIKKA MA 28.11.*Mike Reed / Silke Eberhard / Ben LaMar Gay *UUSI*Nabil AyersOaagaadaPat ThomasPatricia BrennanSilva Kallionpää Quartet60 Minutes Of Jazz Short Films *UUSI*Teddy Rok: Atonal DrumsTilo Weber Four FaunsTomas NordmarkUusi AikaVerneri PohjolaWe Jazz DJsWill GuthrieTapahtumapaikat (A-Ö)Aleksanterin teatteriGLO Hotel ArtG LivelabHarju 8Hotelli RantapuistoKalliosaliKorjaamoPeloton Cycling EaterySuvilahti (Mittarikorjaamo, Magito & Tiivistämö)Yhteistyökumppanit:  GLO Hotel Art, Goethe-institut Finnland, Olvi, Music Finland, Sibelius Akatemia, Radio Helsinki, Pop MediaTukijat: Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki, Alfred Kordelinin säätiö, Musiikin edistämissäätiö, William Thurings stiftelse, Gesellius Fond, Nordisk Kulturfond: Puls