Max Zenger Globus vie uunituoreen Flores-albuminsa Jazzliiton kiertueelle 11.–28.10.2022

459
lukukertaa
Max Zenger. Kuva: Teemu Mattsson.

Saksofonisti Max Zengerin luotsaama Globus-kvintetti esittää Suomen Jazzliiton kiertueella musiikkia 7.10. julkaistavalta Flores-albumiltaan. Seitsemän konserttia käsittävä kiertue pysähtyy lokakuussa Kuopiossa, Oulussa, Raahessa, Porvoossa, Savonlinnassa, Joensuussa ja Espoossa.Intensiivisistä live-esiintymisistään tunnettu Max Zenger Globus julkaisee uuden albumin ja lähtee Suomen Jazzliiton tuottamalle kiertueelle 11.–28.10.2022. Uuden albumin hypnoottiset rytmit ja harkittujen melodioiden kerrostumat kutsuvat liveyleisöt yhteiselle seikkailulle yli mielikuvituksen rajojen. Kriitikoiden ja jazzyleisön hurmanneen kvintetin musiikin tunnusmerkkejä ovat futuristiset, runsaat äänimaisemat ja luonnon ainutlaatuisuudesta inspiraationsa saaneet sävellykset. Mm. Euroopan Yleisradioiden jazzyhtyekilpailun 2018 voittaneessa yhtyeessä saksofonisti Max Zengerin rinnalla melodioita kerrostavat pasunisti Kasperi Sarikoski ja pianisti Mikael Myrskog, joita rytmisektiossa komppaavat newyorkilaistunut basisti Kaisa Mäensivu sekä rumpali Anssi Tirkkonen. Kiertueella Espoon konsertissa Mäensivua tuuraa basisti Juuso Rinta ja Raahen, Savonlinnan sekä Varkauden keikoilla pianon äärellä Myrskogia paikkaa Tuomo Uusitalo.”Jazzliiton kiertueella pääsemme ensimmäistä kertaa soittamaan yleisön edessä Flores-albumin ohjelmistoa, joka varmasti syvenee ja kehittyy livelavoilla entisestään,” kertoo yhtyeenjohtaja MaxZenger. ”Ensimmäisen levymme julkaisukiertue jäi pandemian jalkoihin joten odotamme tätä kiertuetta erityisen innostuneina. Nyt yleisö pääsee nauttimaan uudesta albumista, yhtyeeni jäsenten virtuoottisista solistisuuksista ja ennen kaikkea bändin yhteissoiton ilosta ja energiasta!”Kuuntele Flores-albumi SoundCloudissaValtakunnallinen kiertuetoiminta on Suomen Jazzliiton keskeinen toimintamuoto kotimaassa. Kiertueiden puitteissa järjestetään vuosittain noin 100 konserttia keskimäärin 40 eri paikkakunnalla. Tuotantoon lukeutuu vuosittain neljä omatuotantoista sekä viisi ulkopuolisten tuottajien yhteistyössä tuotettua kiertuetta. Suomen Jazzliitolla on vuosina 2022–2023 käynnissä Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanke, jossa selvitetään kotimaisen elävän musiikin ilmastovaikutukset ja kehitetään liiton omaa kiertuetoimintaa kestävämmäksi. Ilmastovaikutuksia mitataan ja tarkastellaan myös Max Zenger Globuksen kiertueella.Max Zenger Globus kiertueella 11.–28.10.2022Max Zenger, saksofoni / Kasperi Sarikoski, pasuuna / Mikael Myrskog ja Tuomo Uusitalo*, piano / Kaisa Mäensivu ja Juuso Rinta**, basso / Anssi Tirkkonen, rummut    *Espoon konsertti**Raahen, Savonlinnan ja Varkauden konsertitTi 11.10. Klo 18.00 Kuopio, Kulttuuriareena 44, järj. Kuopio Jazz & BluesKe 12.10. klo 19.00 Oulu, Teatteri Rio, järj. Oulun MusiikkijuhlatTo 13.10. klo 19.00 Raahe, Friemanin talo, järj. Rajatsi ryPe 14.10. klo 20.00 Porvoo, Vanha 123, järj. Porvoo Jazz ClubKe 19.10. klo 19.00 Savonlinna, Kulttuurikellari, järj. Olavin Jazz ryTo 20.10. klo 19.00 Varkaus, Warkaus-sali, järj.Varkauden kaupunkiPe 21.10. klo 19.00 Joensuu, Konservatorion sali, järj. Jazzkerho –76 ryPe 28.10. klo 20.00 Espoo, Kannusali, järj. April Jazz Clubwww.maxzenger.com/maxzengerglobuswww.jazzliitto.fi