Lahti Jazz ry aloitti toimintansa

755
lukukertaa
Kuva: Janne Tarmio.

Pekka Rekulan päältä pyörähti syksyllä iso kivi. Hän on ystäviensä kanssa haaveillut Lahden seudulle jazzyhdistystä jo pitkään.

Ideana on järjestää klubi-iltoja ja edistää jazzillista rytmimusiikkia Lahden seudulla niin nuorille kuin vanhemmalle väelle suunnatuilla soitto ja kuuntelu tilaisuuksina.

Varsinainen merkkipäivä koettiin 23.9.2022. Pekka Rakula valittiin puheenjohtajaksi ja hallituksen jäseniksi Jussi Laherto, Janne Tarmio, Ilppo Eresmaa, Pauliina Uusivirta ja Antti Reponen. Hallituksen varajäseniksi valituiksi tulivat Julia Vuorinen, Joni Kallio, Ari Niskanen sekä Taito Palvanen.

Toimintasuunnitelman laadinta aloitetaan välittömästi. Johtoajatuksena on yhdistäminen, kontaktointi. Soittajat, yleisö, oppilaitokset, harrastajat ja ammattilaiset halutaan saman jazzajatuksen taakse.

Nuorelle soittajalle on hyvä oppia päästä soittamaan vanhojen konkarimuusikoiden rinnalle, eikä vain soittamaan, vaan myös kuulemaan tarinointia menneiltä vuosilta ja omaksumaan soittokulttuuria kädestä pitäen ja vieressä istuen.

Pekka Rekulalla on kokemusta vastaavanlaisen yhdistyksen hallitustoiminnasta entisellä kotipaikallaan Kotkassa. Varmasti yhdistys onnistuu tavoitteissaan myös täällä Lahdessa, toteaa Rekula Suomijazz.comin puhelinhaastattelussa.

Toivotaan että  Pekan päältä lierähtänyt kivi ei mene suoraan rekeen, tai jos menee niin reen vetäjiä Lahdessa löytyisi Pekan ja hallituksen tueksi runsain määrin.

Allekirjoitetusta perustamisasiakirjasta on tuskin muste kuivunut, kun jo aletaan joukolla ideoimaan lokakuussa tulevan kauden toimintasuunnitelmaa ja ohjelmistoa.

Yhdistyksen tiedottajana on aloittanut Antti Reponen