Jussi Fredriksson Trio Jazzliiton kiertueella 9.-25.9.2022

457
lukukertaa

Tummanpuhuvan Archipelago Sea Tales -albumin kesällä 2021 julkaissut Jussi Fredriksson Trio tuo kotimaan konserttilavoille saaristomaisemista kumpuavaa sävelkuvastoa 9.–24. syyskuuta. Kolmikko esiintyy Suomen Jazzliiton kiertueella yhteensä kahdeksalla keikalla Seinäjoelta Saloon.

Kansainvälisesti hehkutetun Jussi Fredriksson Trion uusin albumi Archipelago Sea Tales (2021) kertoo karun kauniita tarinoita maailman upeimmasta saaristosta. Pianisti Jussi Fredrikssonkirjoitti koronapandemian aikana triolleen uuden ohjelmiston, johon säveltäjä ammensi inspiraatiota koskettavista teemoista aina saariston romantiikasta Saaristomeren luonnonkatastrofiin. Levyn kappaleet ovat syntyneet Aspössa, Nauvossa, Bränskärissä, Gullkronassa ja muissa ulkosaariston saarissa. Sävellyskokonaisuus kertoo paitsi Itämeren synkästä nykytilasta, myös sen kauneudesta ja selviytymisestä.

Fredrikssonin karunkaihoisaa musiikkia tulkitsevat maestron rinnalla luottokumppanit, basisti Jori Huhtala ja rumpali Mika Kallio. Kiertueella trio esiintyy Jazzliiton jäsenyhteisöjen konserttilavoilla Seinäjoella, Joensuussa, Petäjävedellä, Oulussa, Jyväskylässä, Espoossa, Savonlinnassa ja Salossa.

”Mielenmaisemani ohjautuu vahvasti Turun saariston tunnelmiin ja sävyihin, ja pandemian aikana sävelletty Archipelago Sea Tales syntyikin Saaristomeren kansallispuistossa veneillen ja käkkärämäntyjen alla istuen. Tämä musiikki on itselleni abstraktia värien leikkiä, mutta moni on kuullut kappaleissa myös oikeita saariston tarinoita,” kuvailee yhtyeenjohtaja Jussi Fredriksson.

“Itseäni kiinnostaa monenlainen musiikki. Pidän tarinallisesta, jopa naiivista musiikista sekä monenlaisesta ilmaisusta ilman sanallistettavaa sanomaa,” Fredriksson jatkaa. “Vuosikausia tammitynnyrissä jalostunut trio Mikan ja Jorin kanssa on muodostunut itselleni tärkeäksi ilmaisukanavaksi. Meidän trio soittaa jazzia laajalla spektrillä maalaten monenlaisia fiiliksiä ja näkökulmia. Meno on notkeaa, lämmintä ja räjähtävää. Sehän pitää itse tulla toteamaan!”

Valtakunnallinen kiertuetoiminta on Suomen Jazzliiton keskeinen toimintamuoto kotimaassa. Kiertueiden puitteissa järjestetään vuosittain noin 100 konserttia keskimäärin 40 eri paikkakunnalla. Tuotantoon lukeutuu vuosittain neljä omatuotantoista sekä viisi ulkopuolisten tuottajien yhteistyössä tuotettua kiertuetta. Suomen Jazzliitolla on vuosina 2022–2023 käynnissä Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanke, jossa selvitetään kotimaisen elävän musiikin ilmastovaikutukset ja kehitetään liiton omaa kiertuetoimintaa kestävämmäksi. Ilmastovaikutuksia mitataan myös Jussi Fredriksson Trion kiertueella.

Lue lisää Suomen Jazzliiton kiertueista uudistuneilta verkkosivuilta syyskuusta 2022 alkaen: www.jazzliitto.fi.

Jussi Fredriksson Trio Suomen Jazzliiton kiertueella 9.–24.9.2022

Jussi Fredriksson, piano / Jori Huhtala, basso / Mika Kallio, rummut

Kiertuepaikat:

Pe 9.9. klo 19.00 Seinäjoki, Kalevan Navetta, Hugo-sali, järj. Ylistaron Kaukolankylän Jazz ry
La 10.9. klo 18.00 Joensuu, Konservatorion sali, järj. Jazzkerho –76 ry
Ti 13.9. klo 19.00 Petäjävesi, Auditorio Miilu, järj. Jazz Jkl ry
Ke 14.9. klo 19.00 Oulu, Teatteri Rio, järj. Oulun Musiikkijuhlat
To 15.9. klo 19.00 Jyväskylä, Musiikkikampuksen Siltasali, järj. Jazz Jkl ry
Pe 16.9. klo 20.00 Espoo, Kannusali, järj. April Jazz Club
Su 18.9. Turku, Uuden Kauppatorin avajaiset
To 22.9. klo 19.00 Savonlinna, Kulttuurikellari, järj. Olavin Jazz ry
La 24.9. klo 19.00 SaloJazz Festival, Musine

www.jussifredriksson.com

facebook.com/suomenjazzliitto / instagram.com/suomenjazzliitto