Jazz Jkl:n kesäkonsertit alkavat etnojazzin rytmeillä

743
lukukertaa
Kuva: Aleks Talve.

Jazz Jkl:n kesätapahtumat käynnistyvät Popparissa torstaina 9.6. etnojazzyhtye Ilkka Arola Sound Taginen vierailulla. Viisihenkistä kokoonapanoa johtaa trumpetisti Ilkka Arola. Sound Taginen musiikissa yhdistyy vahva draama, Lähi-idän mystiikka sekä pohjoismaisen jazzin tilava eteerisyys, joiden tuloksena on värikästä ja tanssittavaa maailmanmusiikkia.

Mm. Jaakko Laitinen & Väärä Raha -orkesterista tunnettu sekä Palestiinasta ja Pohjois-Afrikasta oppia hakenut Arola soittaa neliventtiilistä Quartertone-trumpettia maustaen yhtyeensä soundia itämaisella mikrotonaliikalla. Nuorten rytmimuusikoiden huipuista kootussa ryhmässä soittaa myös kitaristi ja oudisti Topi Korhonen, basisti Esko Grundström,perkussionisti Juuso Hannukainen ja rumpali Okko Saastamoinen. Sound Taginen uusin levy, Blue & Golden, julkaistiin huhtikuussa.

Ilkka Arola – Quartertone-trumpetti, saz, laulu
Topi Korhonen – oud, sähkökitara
Esko Grundström – basso, syntetisaattorit
Juuso Hannukainen – perkussio
Okko Saastamoinen – rummut

Jazz Jkl Live: Ilkka Arola Sound Tagine Ravintola Popparissa to 9.6. klo 19. Liput 15/10 €.Lippujen ennakkovaraus: https://forms.gle/bKJxJM5zKMdAzzsYA

 Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/1iFiNxtaF

www.jazzjkl.fi

www.fb.com/jazzjkl

instagram.com/jazzjkl/