April Jazzin syksyn klubisarja käynnistyy Näyttelykeskus WeeGeellä

1032
lukukertaa

April Jazzin ja Näyttelykeskus WeeGeen yhteistyössä tuottama konserttisarja tuo
kotimaisen jazzin huiput museoympäristöön. Livemusiikki soi perjantai-iltoina afterworkhengessä, jolloin konsertteihin ja WeeGeen museoihin on vapaa pääsy. Syksyn aikana juhlitaan Elifantreen ja Riitta Paakki Quartetin levynjulkaisuja, ja nähdään muun muassa Iiro Rantalan ja Maja Mannilan uusi kotimainen kokoonpano.

WeeGee toimii uniikkina ympäristönä April Jazzin syksyn klubisarjalle. Konserttikäynnin
yhteydessä voi tutustua neljän museon näyttelytarjontaan, joihin on konserttien tavoin perjantaiiltaisin vapaa pääsy. Ravintola Lumièren ranskalainen arkikeittiö ja yksilölliset viinit täydentävät viikonlopun aloituksen.

“Iloitsemme April Jazzin ja WeeGeen uudesta yhteistyöstä, jossa
kokonaisvaltainen taide-elämys syntyy livemusiikin ja WeeGeen taidetarjonnan kohdatessa. Toivomme klubin tavoittavan uutta yleisöä jazzin pariin”, kertoo April Jazzin festivaalijohtaja Matti Lappalainen.

Syksyn ohjelmisto koostuu tuoreista, kansainvälisen tason kotimaisista kokoonpanoista. Luvassa on uutta jazzia ja levynjulkaisukonsertteja. Alkuvuodesta 2021 kuudennen pitkäsoittonsa julkaiseva kokeellista elektroakustista jazzia soittava Elifantree esittelee uutta materiaaliaan 4.12. ja Yrjöpalkittu pianisti-säveltäjä Riitta Paakki tuo kvartettinsa Espooseen toisen albuminsa julkaisun kynnyksellä 11.12. Perjantaina 6.11. esiintyy kansainvälisesti kenties tunnetuimman suomalaisen jazzmuusikon Iiro Rantalan uusi kokoonpano Flock, jossa soittavat nuoret ja näkemykselliset Maja Mannila, Johannes Granroth ja Severi Sorjonen.

Kansainvälistä mainetta erityisesti jazz manouchen saralla niittänyt Olli Soikkeli esiintyy harvoin Suomessa, mutta nyt hänet nähdään April Jazz Clubilla Grammy-palkitun pianisti Marian Petrescun ja maineikkaan basistin Kaisa Mäensivun kanssa 30.10. Kari Ikonen esittelee uuden soolopianorepertuaarinsa teoksia ja pianon soitinkirjoa mullistavaa maqiano-keksintöään perjantaina 27.11. Yhdeksi kiinnostavimmaksi pohjoismaiseksi jazztrioksi tituleerattu Joonas Haavisto Trio esiintyy 20. marraskuuta. Markus Niittynen Quartetin tuore julkaisu tulee tutuksi triolle sovitettuna 9.10., ja 1990-luvulla suosiota nauttinut legendaarinen Mika Mylläri Quintet tekee paluun uuden albuminsa vauhdittamana 13.11. Syyskausi päätetään jouluisissa tunnelmissa
Johanna & Mikko Iivanaisen seurassa 18.12.

Jokaisen klubi-illan aloittaa Espoon musiikkiopisto Ebelin nuorten muusikkojen esitys. Tällä viikolla 2. lokakuuta illan kruunaa musiikkiopiston opettajista koottu Ebeliopet-kollektiivi, jota tähdittävät monista kotimaisen jazzin kärkiyhtyeistä tutut Mirja Mäkelä, Jenny Robson, Petri Puolitaival ja Riitta Paakki.

WeeGeen avarat tilat varmistavat mahdollisimman turvallisen tapahtumakäynnin.

Ajankohtaiset turvallisuusohjeet asiakkaille löytyvät osoitteesta weegee.fi.

April Jazz Club + WeeGee syksyllä 2020:
2.10. klo 18 Ebeliopet on stage
9.10. klo 16.30 Markus Niittynen Trio
30.10. klo 16.30 Olli Soikkeli Trio
6.11. klo 18 Iiro Rantala Flock
13.11. klo 16.30 Mika Mylläri Quintet
20.11. klo 16.30 Joonas Haavisto Trio
27.11. klo 16.30 Kari Ikonen solo feat. Mikko Hassinen
4.12. klo 18 Elifantree
11.12. klo 16.30 Riitta Paakki Quartet
18.12. klo 16.30 Johanna & Mikko Iivanainen Duo
http://www.weegee.fi
http://www.apriljazz.fi/club
Instagram ja Facebook @apriljazzfestival