Raahen Rantajatsit 2020 perutaan pandemian takia

932
lukukertaa
Selma Savolainen, Toomas Keski-Säntti. Kuva: Raahen Rantajatsit 2019 © Ville Vainio

Järjestävä yhdistys Rajatsi ry päätti maanantaina perua kesän 2020 festivaalin. Yhdistyksen hallitus ja festivaaliorganisaatio katsoo, että se ei pysty tässä tilanteessa järjestämään tapahtumaa turvallisesti ja mielekkäästi.

Ratkaisuun vaikutti Suomen hallituksen aiempi päätös kieltää suuret yli 500 hengen tapahtumat heinäkuun loppuun saakka. Maanantaina Suomen hallitus julkisti myös kesäkuulle rajoituksen, joka kieltää yli 50 hengen kokoontumiset toistaiseksi. Raahen kaupunki on jo aiemmin perunut itse järjestämänsä yleisötapahtumat kesä- ja heinäkuulta hallituksen ohjeistuksen hengessä.

Kesän 2020 festivaalille suunniteltua ohjelmaa pyritään mahdollisuuksien mukaan siirtämään seuraaville Rantajatseille sekä Rantajatsiklubin talvikauden konserttiohjelmaan. 32. Raahen Rantajatsit kokoaa ihmiset taas meren ja musiikin äärelle heinäkuun 2021 viimeisenä viikonloppuna.