Jazzvaikuttaja Jukka Piiroiselle Tornion kaupungin kulttuuripalkinto

634
lukukertaa

Tornion kaupunki palkitsee vuosittain kulttuurin eri aloilla ansioituneita torniolaisia yksityishenkilöitä tai yhteisöjä. Käytäntö on ollut voimassa vuodesta 1977 lähtien. Rahapalkintojen ja diplomien lisäksi saajille luovutetaan Tornion kulttuurin avaimet. Tänä vuonna elämänlaatulautakunta on päättänyt jakaa kulttuuripalkinnon kahdelle tekijälle, kulttuurin moniottelija Jukka Piiraiselle ja kuvataiteilija Jouko Alapartaselle.

Mm. Riverside Jazz ry:n, Kalott Jazz & Blues -festivaalin ja Suomen Jazzliiton hallitustyön kautta vaikuttaneen Piiroisen palkintoa lautakunta perustelee näin:

”Jukka Piiroinen on kulttuurin moniottelija. Hänet tunnetaan niin taidokkaista valokuvistaan kuin paikallisena jazzmusiikin vaikuttajana. Piiroinen on pitkään ollut luotsaamassa paikallista Riverside Jazz ry:tä. Hän on toiminut yhdistyksen puheenjohtajana 18 vuoden ajan sen alkuvuosina 1989-2007 ja on yhdistyksen toiminnassa edelleen aktiivisesti mukana. Vuosien varrella Riverside Jazz on tuonut torniolaisten korvien ja silmien eteen pitkän rivin niin kotimaisesti kuin kansainvälisestikin tunnettuja jazzmusiikin huippuja.

Piiroinen on ollut myös mukana rakentamassa jo 37.vuoden perinteen omaavaa Kalottjazz & Blues -festivaalia. Varsinaiselta ammatiltaan Piiroinen on luokanopettaja. Piiroinen on myös taitava, koulutettu valokuvaaja. Kuvaajana Piiroinen tunnetaan parhaiten jazzkuvistaan, joissa toistuu valon ja varjon yhteispeli, joka luo kuviin tilan tuntua.”