We Jazz järjestää uuden kesäfestivaalin heinäkuussa

1738
lukukertaa
Interzone. Kuva: Severin Koller.

We Jazz järjestää uuden Odysseus-festivaalin Lonnan saarella Helsingin edustalla 25.–26.7.2020. Aiemmin suursuosion saavuttaneita yksittäisiä keikkoja Lonnassa järjestänyt We Jazz laajentaa konseptiaan kokonaisvaltaiseksi festivaalitapahtumaksi, jonka ensimmäisessä julkistuksessa on vakuuttava nippu Suomen kirkkaimpia jazztähtiä. Talvisen festivaalitapahtumansa hengessä We Jazz tutkii Lonnan saarta myös uudella näkökulmalla tuoreita esityspaikkoja etsien.

Ensimmäisiin kotimaisiin Odysseys 2020 -julkistuksiin lukeutuvat harvakseltaan Helsingissä esiintyvä Timo Lassy Band, tulevan uuden levynsä materiaalia esittävä Verneri Pohjola Quartet, vastikään kehutun Lake/Abyss-levykokonaisuuden julkaissut Teppo Mäkysen triokokoonpano 3TM, keväällä Dark Money -albuminsa julkaiseva Dalindèo, sekä heinäkuussa We Jazz Recordsilla debyyttilevynsä julkaiseva JAF Trio. Lisäksi Lonnan saarella nähdään mm. Tampere Jazz Happeningissä aiemmin yleisön hurmannut itävaltalaisen trumpetisti Mario Romin triokokoonpano Interzone. Levymusiikista vastaavat We Jazz -deejiit.

“Joulukuinen festivaalimme kalseine säineen on herättänyt kaipuun kuunnella huippujazzia Helsingissä myös hieman toisenlaisissa olosuhteissa”, kertoo We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives. “Odysseus tarjoaa kaivatun vastapainon vuoden pimeimpään aikaan sijoittuvalle talvitapahtumallemme ja antaa mahdollisuuden tutkia Lonnan saaren mahdollisuuksia aiempaa laajemmin. Tavoitteenamme on löytää uusia näkökulmia saaren tapahtumakäyttöön.”

Ensimmäisen julkistuksen myötä myyntiin tulevat myös tapahtuman kahden päivän early bird -liput, jotka ovat saatavilla Tiketin myyntipisteissä 31.1.2020 saakka. Lisää esiintyjäjulkistuksia on luvassa helmikuun alussa, jolloin myyntiin tulevat myös yksittäiset päiväliput ja normaalihintaiset kahden päivän liput. Lonnaan liikennöi JT-Linen vesibussi Kauppatorilta. Matka kestää noin 10 minuuttia. Lippuja saa lähtöpaikan lippukioskista ja itse alukselta sekä netistä ennakkoon. Edestakaisen lipun hinta on 7 €.

Odysseus 2020
25.–26.7.2020 Lonnan saari, Helsinki
3TM
Dalindèo
JAF Trio
Mario Rom’s Interzone (AT)
Timo Lassy Band
Verneri Pohjola Quartet
We Jazz DJs

Early bird -liput 45 € / kpl myynnissä Tiketin myyntipisteissä 16.12. klo 10 alkaen 31.1.2020 saakka.

Tapahtuma Facebookissa