Suomijazzin superbändi Mikko Innanen 10+ Koko Jazz Clubilla

1615
lukukertaa

Saksofonisti Mikko Innasen 12-päinen suomalaisen jazzin huippuryhmä Mikko Innanen 10+ esiintyy Koko Jazz Clubissa torstaina 14.9. klo 19 kokoonpanon vuoden ainoassa Helsingin konsertissa. Koossa on timantinkova ryhmä, trumpetistit Verneri Pohjola ja Jukka Eskola, saksofonistit Jussi Kannaste ja Pauli Lyytinen, pasunistit Jari Hongisto ja Markus Larjomaa, pianisti Seppo Kantonen, basistit Eero Tikkanen ja Antti Lötjönen sekä rumpalit Mika Kallio ja Teppo Mäkynen.

Innanen on säveltänyt konserttiin uutta ohjelmistoa. ”Esimerkiksi saksofonisti Yusef Lateefille omistettu kolmiosainen sarja saa vihdoin kolmannen eli päätösosansa”, Innanen iloitsee. ”Olen sovittanut 10+:lle myös aiemmin pitkäaikaisen Innkvisitio-yhtyeeni ohjelmistossa olleita sävellyksiäni. Olen etuoikeutettu saadessani nauttia siitä millä mielikuvituksella ja intensiteetillä orkesterini jäsenet aina sävellyksiäni soittavat.”

Mikko Innanen 10+ on niittänyt mainetta esiintymällä arvostetuilla festivaaleilla kuten Tampere Jazz Happening, Moers Festival, Vossa Jazz, Raahen Rantajatsit, Korppoo Sea Jazz ja We Jazz -tapahtuma. Grotto Editions julkaisi orkesterin, mm. brittiläisen Wire -lehden ylistämän ensilevyn syksyllä 2016.

Yrjö-palkittu ja viime vuonna Jazzliiton 50-vuotisjuhlaorkesteria luotsannut Mikko Innanen on sukupolvensa arvostetuimpia jazzmuusikoita, josta kertonee vaikka se, että yhdysvaltalainen Down Beat -lehti on listannut kriitikko-äänestyksessään Innasen jo useana vuonna peräkkäin maailman parhaiden baritonisaksofonistien joukkoon.

”For those not so familiar with the Finnish scene, the appearance of sax man Mikko Innanen’s 10+ ensemble was nothing less than a revelation. ”
Henning Bolte / All About Jazz

”Innanen’s 10+ featured all original compositions and creative, fresh yet tight, morphing arrangements by the group’s leader, who also played alto and baritone. .”
Laurence Donahue-Greene / The New York City Jazz Record

Mikko Innanen 10+
Torstai 14.9. klo 19 | Ovet auki klo 18 | Liput 25 €
Koko Jazz Club | Hämeentie 3, 00530 Helsinki

http://www.kokojazz.fi