Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri kiertueella

1104
lukukertaa
Kuva: Maarit Kytöharju.

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri julkaisi ensialbuminsa ”I” Pori Jazz festivaalilla kesällä 2017 Eclipse Music levymerkille. Pauli Lyytinen sai samassa yhteydessä Pori Jazzin myöntämän arvostetun Ted Curson – palkinnon. Nyt yhtye suuntaa levynjulkistamiskiertueelle ja esiintyy Espoossa, Tampereella, Porissa, Turussa, Joensuussa ja Helsingissä.

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri on vahvasti improvisoiva, akustinen kvartetti, joka aloitti toimintansa keväällä 2015. Yhtyeen Juurevat esiintymiset ja maanläheisen lämmin soundi ovat keränneet runsaasti kiitosta. Lyytisen sävelykset sekä tarjoavat otolliset puitteet jokaisen soittajan vahvuuksille, että haastavat yhtyettä tutkimaan myös entuudestaan tuntemattomia alueita. Huippukokoonpanossa soittavat Lyytisen ohella Verneri Pohjola (trumpetti), Eero Tikkanen (kontrabasso) ja Mika Kallio (rummut).

Pauli Lyytinen (s. 1983) on yksi suomalaisen jazzin kuumista nimistä, joka tunnetaan vahvaäänisenä ja omaleimaisena saksofonistina ja säveltäjänä. Viime vuosina Lyytinen on tullut tutuksi mm. yhtyeistä Elifantree, Pauli Lyytinen Machinery, Equally Stupid ja Raoul Björkenheim eCsTaSy.

Verneri Pohjola on kansainvälisesti tunnetuimpia jazzmuusikkojamme, jonka persoonallinen tyyli on tullut tutuksi mm. Ilmiliekki Quartetista ja viimeisimpänä paljon huomiota saaneesta Verneri Pohjola Groupin ”Pekka” – projektista.

Eero Tikkanen on maamme kysytyimpiä kontrabasisteja, joka tunnetaan erinomaisena improvisoijana ja joka on niittänyt mainetta mm. Mopo- ja The Mystic Revelation of Teppo Repo – yhtyeissä.

Mika Kallio on yksi keskeisimpiä ja arvostetuimpia jazzrumpaleitamme, joka soittaa tällä hetkellä aktiivisesti mm. Verneri Pohjola Groupissa, Esa Pietilän yhtyeessä, Mikko Innasen Gourmet -kokoonpanossa.

PAULI LYYTINEN MAGNETIA ORKESTERI
www.paulilyytinen.com
Pauli Lyytinen – saksofonit
Verneri Pohjola – trumpetti
Eero Tikkanen – kontrabasso
Mika Kallio – rummut

Kiertue:

01.09. April Jazz Club, Tapiola Garden, Espoo 19:00
06.09. Eclipse Jazz Club, Telakka, Tampere w/Black Motor 21:00
07.09. Validi Karkia – klubi, Porin Kirjasto 20:00
08.09. Flame Jazz, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater 22:00
09.09. Piimälinna, Joensuu 22:00
10.09. G Livelab, Helsinki 19:00