Tampere Jazz Happening lähestyy

1034
lukukertaa
Takuya Kuroda. Kuva: Hiroyuki Seo.
Takuya Kuroda. Kuva: Hiroyuki Seo.
Takuya Kuroda. Kuva: Hiroyuki Seo.

Tampere Jazz Happening pärähtää käyntiin 30. lokakuuta. Festivaaliviikonloppu hohkaa valoa ja lämpöä, kun jazzkansa valtaa Tullikamarin aukion. Neljä päivää mieltä kutkuttavaa nykyjazzia voi aiheuttaa päänvaivaa: Kymmenessä eri konsertissa on mistä valita. Näitä keikkoja ei ainakaan kannata sivuuttaa!

Kaikuja kaukomailta

Intialaisen rummun, tablan, ylittämätön mestari Zakir Hussain lumoaa meditatiivisin rytmein ja nyanssein. Maailmanmusiikinnälkään vastaava konsertti tyydyttää myös free jazzin himon ravisuttavalla The Thingillä, ja grooven kaipuun trumpetisti Takuya Kurodan vastustamattomalla soulilla. Perjantaina 31.10. klo 19.

Suomalaista kädentaitoa

Kotimaista virtuositeettia Happeningissa esittelee Teemu Viinikainen, jonka trio tarjoilee Telakan täydeltä kitaraherkkua. Illasta ei suomalaisia huippumuusikoita puutu, kun myös free jazzin aavalla seikkaileva Liberty Ship sekä elektromusiikkia ja jazzia yhdistelevä Elektro GT nousevat lavalle. Lauantaina 1.11. klo 21.

Lipun ostoon, mars!

Yksi varma keino syksyisen synkkyyden torjumiseen on ostaa ennakkolippu, joka hyppysissään tietää, että lokakuun loskakeleistä huolimatta parempaa on tulossa. Saadaksesi kaiken irti ainutlaatuisesta musiikista ja tunnelmasta, voit myös hankkia yhden tai useamman Happeningin passeista: Pakkahuonepassi (100/70 €), Minipassi (75/50 €) ja Lauantaipassi (75/50 €).

Virittäydy tunnelmaan

Tampereella kuulee jazzia myös ennen Happeningia!

Afrorytmejä ja jazzia on luvassa eteläafrikkalaisen trumpetistilegenda Hugh Masekelan konsertissa Tampere-talon isossa salissa maanantaina 20.10. klo 19.