Rantajatsien johtaja vaihtuu

915
lukukertaa
Charles Gil. Kuva: Maarit Kytöharju.
Charles Gil. Kuva: Maarit Kytöharju.
Charles Gil. Kuva: Maarit Kytöharju.

 

Rajatsi ry:n hallitus on nimittänyt tuottaja-yrittäjä Charles Gilin Raahen Rantajatsien festivaalijohtajaksi 15.9.2014 alkaen. Gil seuraa tehtävässä Annamaija Saarelaa, joka on toiminut Rantajatsien vetäjänä vuodesta 2009 lähtien.

Festivaaljohtajan vaihdos tapahtuu vakituisella työsopimuksella työskennelleen Annamaija Saarelan omasta aloitteesta.

– Olen tehnyt menestyksekästä työtä Rantajatsien ohjelmasuunnittelun ja PR-työn parissa kuusi vuotta. Tuo aika on ollut hienoa ja antoisaa. Festivaali on taloudellisesti hyvässä kunnossa ja se on erittäin arvostettu tapahtuma sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Kiitän Rajatsi ry:n hallitusta, Raahen kaupunkia ja kaikkia muita festivaalin yhteistyökumppaneita näistä hienoista vuosista. Omassa elämässäni haluan nyt mennä eteenpäin ja keskittyä oman yritykseni Annamaija Music Companyn sekä Pirkanmaan festivaalit – Pirfest ry:n toiminnan johtamiseen, Saarela toteaa. – Mielestäni on myös tervettä, että Rantajatsien kaltaisen erikoisfestivaalin taiteellisessa suunnittelussa tapahtuu aika-ajoin muutoksia. Se pitää ohjelmiston tuoreena ja mielenkiintoisena, hän jatkaa.

Ranskalais-espanjalaisen taustan omaava, Suomessa vuodesta 1995 asunut Charles Gil (s. 1964) on raahelaisille entuudestaan tuttu mies. Hänen Vapaat äänet -tuotantoyhtiönsä jazzkiertueet ovat ulottuneet Raaheen lähes 20 vuoden ajan, ja hän on tehnyt yhteistyötä sekä Rajatsin että Raahen kaupungin kulttuuritoimen kanssa. Vuodesta 1987 jazzin parissa työskennellyt Gil on kuratoinut Pori Jazzin Ultra Music -konserttisarjaa vuosina 2003-2013 ja vienyt suomalaista jazzia Ranskaan sekä ympäri Eurooppaa. Rantajatsien festivaalijohtajan pesti on sivutoiminen, ja Vapaat äänet jatkaa toimintaansa entiseen malliin.

– Charlesista Rantajatsit saa erittäin hyvin verkostoituneen, näkemyksellisen, asiantuntevan ja sanavalmiin festivaalijohtajan, kommentoi Annamaija Saarela.

– Raahelaisten kehittämä kunnianhimoinen mutta ihmisläheinen jazztoiminta on pitkään ollut lähellä sydäntäni. Otan innolla vastaan Annamaijan ansiokkaan kauden seuraajan tehtävän, toteaa Charles Gil.

Rajatsi

Vapaat äänet

Charles Gil (Jazz Finland)

Charles Gil (Helsingin Sanomat)