Iiro Rantalalle jälleen ECHO-palkinto

1667
lukukertaa

Jazzpianisti Iiro Rantalalle (s. 1970) on myönnetty jälleen saksalainen ECHO-jazzpalkinto. Tällä kertaa Rantala palkitaan vuoden 2012 parhaana kansainvälisenä jazzpianistina.

Rantalan albumi Lost Heroes (ACT 9504) sai ECHO-palkinnon vuoden parhaana jazzlevynä marraskuussa 2011. Tämän lisäksi levy palkittiin Saksan musiikkikriitikoiden Deutsche Schallplattenkritik –vuosipalkinnolla kesällä 2011. Myös arvostettu All About Jazz -sivusto kuvaili levyä jättiläiseksi. Süddeutsche Zeitung -sanomalehti puolestaan ylisti levyä mestariteokseksi.

Echo Deutscher Musikpres –palkintoa on jaettu vuodesta 1992 lähtien. Palkinnon jakaa levy-yhtiöiden edustaman Deutsche Phono-Akademie, ja sitä pidetään yhtenä Saksan tärkeimmistä levypalkinnoista. Palkintoja jaetaan eri musiikkilajeissa. Iiro Rantalan ohella suomalaisista palkinnon ovat saaneet Nightwish (2008), The Rasmus (2004) sekä jousikvartetti Meta4 (2010).

Iiro Rantala
ACT-levy-yhtiö