Happeningin juhlavuoden starttaa Piirpauke

921
lukukertaa

class=”alignnone size-full wp-image-6461″ title=”happen” src=”http://u68792.www2.webdomain.fi/wp-content/uploads/happen.jpg” alt=”” width=”300″ height=”119″ />

30. Tampere Jazz Happening viettää avajaisiaan Klubilla torstaina 3.11. klo 20 alkaen.

Avajaisten liveannista vastaa juurilleen palannut Piirpauke. Uudistuneessa yhtyeessä Sakari Kukon ja Ismaila Sanén kumppaneiksi on liittynyt Trio Töykeiden mainio komppiryhmä Eerik Siikasaari ja Rami Eskelinen sekä trumpettikomeetta Kalevi Louhivuori ja kitaristi Nicolas Rehn. Ennen Piirpaukkeen konserttia esitetään Kimmo Koskelan tuore dokumentti Soundbreaker, joka piirtää kiehtovan kuvan harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosesta.

Juhlavuoden kunniaksi Pakkahuoneen lavalle nousee toinen toistaan legendaarisempia muusikoita kuten Abdullah Ibrahim, Dave Holland, Dave Murray ja Tomasz Stanko. Luvassa on lisäksi pohjoismainen iltapäivä, jossa kuullaan mm. rumpalivirtuoosi Stefan Pasborgin luotsaamaa yhtyettä Pasborg’s Odessa 5 ”X-tra Large”. Pakkahuoneen konsertit juontaa Karri ”Paleface” Miettinen.

Telakalla esiin pääsevät tuttuun tapaan kotimaiset kärkinimet: lavalla nähdään festivaalin luottovieraan Raoul Björkenheimin lisäksi Jukka Eskola, Mikko Innanen, André Sumelius ja Olavi Louhivuori yhtyeineen. Jännitettä nostavat nuoret tulokkaat Hanne Pulli Space Machine ja Elifantree.

Yön tunnit tiivistyvät orient-tunnelmissa Klubilla. Perjantaina BaBa ZuLan istanbulilaista psykedeliaa höystää Mad Professor. Lauantaina Yemen Blues sekoittaa esi-isiensä lauluperinteeseen modernin jazzin, bluesin ja funkin vaikutteita.

Happeningin päättäjäisiä vietetään Klubilla sunnuntaina, jolloin vauhdikasta menoa tarjoavat uuden levyn julkaiseva Gourmet sekä supersuosittu trio Ibrahim Electric Tanskasta.

Musexin Moi! –ammattilais- ja mediavierailuohjelma tuo tapahtuman kansainvälisten ammattilaisvieraiden joukkoon myös pohjoismaisia jazzalan toimijoita.

Tampere Jazz Happeningin tuottaa Tampereen Musiikkijuhlat osana kaupungin kulttuuripalveluja. Festivaalin toiminnanjohtaja on Minnakaisa Kuivalainen ja ohjelmistosuunnittelusta vastaa Juhamatti Kauppinen.