Joey Calderazzo Trio Koko Jazz Clubilla

921
lukukertaa
Joey Calderrazzo

Joey Calderrazzo

Joey Calderazzo on maailmalla nykyjazzin tunnetuimpia pianisteja. Hän nousi tietoisuuteen 1986 Michael Breckerin yhtyeessä, sittemmin oman yhtyeen viisi albumia sekä viime vuosien jäsenyys Brandford Marsalis Quartetissa ovat osoittaneet hänen kykynsä viime vuosikymmenten intensiivisimpien solistien ja säestäjien joukossa. Hänen tyylilleen on ominaista energisyys ja tekninen taituruus.

Calderazzon kumppaneina hänen albumeillaan ovat olleet mm. Brecker, Marsalis, Jerry Bergontzi, Jack DeJohnette, Dave Holland, John Patitucci ja Jeff ”Tain” Watts. Hänen ensimmäinen levytyksensä Marsalis Musicille, ”Haiku” (2004), on hieno osoitus hänen musiikillisesta laaja-alaisuudestaan. Calderazzolle yhtyesoittamisen ja soolopianismin välinen tasapaino on tärkeä musiikillisen inspiraation lähde.

Professori Jukkis Uotilan ansioluettelo jazzmusiikin alalla on Suomen kattavin. Hän on vuosien varrella esiintynyt ja levyttänyt lukuisten legendaaristen muusikoiden kanssa ja julkaissut omalla nimellään kuusi CD:tä. Modernin jazzin nimet kuten Randy Brecker, John Scofield, Joe Lovano, Maria Schneider, McCoy Tyner ja vanhemmat nimet aina Toots Thielemansia ja Benny Goodmania myöden ovat jakaneet esiintymislavan Jukkiksen kanssa. Jukkis on viime aikoina kiertänyt maailmaa pianistina myös tunnetun fuusiojazzin legendan Billy Cobhamin yhtyeessä.

Chris Minh Doky on niittänyt mainetta basistina mm. seuraavien artistien kokoonpanoissa: Mike Stern, Michael Brecker Quartet, Trilok Gurtu & Crazy Saints, Ryuichi Sakamoto ja David Sanbord.

Koko Jazz Club aloitti toimintansa syksyllä 2010. Toiminnasta vastaavat muusikot Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen. Syksyllä klubi tuotti 20 konserttia suomalaisten jazzin kärkinimien kanssa ja keväällä 2011 klubilla nähdään myös lukuisia kansainvälisiä tähtiartisteja. Soitto soi joka torstai klo 19.00. Klubin toimintaa on tukenut Valtion Säveltoimikunta.

7.3.2011 Koko Jazz Club Unioninkatu 45
Joey Calderazzo, piano
Chris Minh Doky, basso
Jukkis Uotila, rummut
Huom! Illan aikana kaksi konserttia:
Ensimmäinen konsertti klo 19.00-20.00 liput: 20 €
Toinen konsertti klo 20.45-21.45 liput: 20 €
yhdistelmälippu molempiin konsertteihin 35 €
Liput: www.lippu.fi tai p. 0600 900900
Konsertin tuotanto: Sibelius-Akatemian Jazzosasto ja Koko Jazz Club