Erik Lindströmin stipendit Ville Vannemaalle ja Tuuli Ikoselle

1134
lukukertaa

Suomen Jazz & Pop Arkisto JAPA on luovuttanut vuoden 2010 Erik Lindströmin rahaston apurahan Ville Vannemaalle ja kannustusstipendin Tuuli Ikoselle.

Helsinkiläinen Ville Vannemaa on soittanut saksofonia useissa big bandeissa, minkä lisäksi hän on toiminut pianistina ja säveltäjänä. Vannemaa on opiskellut Sibelius-Akatemian jazzosastolla neljä vuotta.

Jyväskylän Korpilahdelta kotoisin oleva laulaja-lauluntekijä Tuuli Ikonen on tehnyt yhteistyötä suomalaisten pop- ja jazzesiintyjien kanssa. Ikonen opiskelee Helsingin Metropoliassa pop/jazzmusiikin koulutusohjelmassa ja valmistelee debyyttilevyään.

Vannemaa sai apurahaa 2500 euroa ja Ikonen 1500 euroa. Jazz & Pop Arkiston hallinnoima stipendi myönnetään nuorten suomalaismuusikoiden opintoihin ensisijaisesti ulkomailla. Rahaston alkupääoman on lahjoittanut muusikko ja säveltäjä Erik Lindström.

Stipendit olivat haettavana nyt kahdeksannen kerran. Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä 12. Aiemmin stipendin ovat saaneet muun muassa Verneri Pohjola ja Outi Tarkiainen.