Alexi Tuomarila ja Olavi Louhivuori levyttävät New Yorkin Birdlandissä

870
lukukertaa

Pianisti Alexi Tuomarila ja rumpali Olavi Louhivuori levyttävät huhtikuussa viitenä iltana New Yorkinlegendaarisella Birdland-jazzklubilla. Levyn julkaisee arvostettu saksalainen ECM Records.

Tuomarila ja Louhivuori soittavat Birdlandissa puolalaisen trumpetistin Tomasz Stankon kvintetissä, joka tekee huhtikuussa kolmen viikon mittaisen kiertueen Yhdysvalloissa. Kvintetillä on konsertteja mm. Los Angelesissa, San Diegossa, Seattlessa, Bostonissa, Chicagossa, Denverissa, Baltimoressa ja San Franciscossa. Kesäkuussa yhtye tekee Pohjois-Amerikassa uuden kahden viikon festivaalikiertueen.

Stankon uusi pohjoismainen kvintetti teki viime vuoden lopulla 24 konsertin kiertueen Euroopassa ja julkaisi samalla ensilevynsä Dark Eyes, joka on ehtinyt myydä trumpetistin kotimaassa jo tuplaplatinaa. Tänä vuonna yhtyeen ainoa esiintyminen Suomessa on heinäkuun lopulla Pori Jazzin päälavalla.