Paroni Paakkunainen juhlii Malmitalossa

1059
lukukertaa

65-vuotisjuhliaan viettävä Seppo ”Paroni” Paakkunainen on suomalaisen rytmimusiikin tunnetuimpia vaikuttajia – ainakin mitä tulee hänen säveltämiinsä ja sovittamiinsa teoksiin. 1960-luvulla syttyneet kiintotähdet Irwin Goodman, Katri Helena, M. A. Numminen, Matti ja Teppo, Jukka Kuoppamäki, Kirka, Eero ja Jussi & The Boys ovat kaikki esittäneet Paronin musiikkia ja viimeksimainitussa yhtyeessä Paakkunainen vaikutti myös soittajana.

Soittajana ja säveltäjänä Paronin ura on ollut kuitenkin monipuolisempi kuin moni tietää. Jazz- muusikkona aloittanut baritonifonisti halusi heti alusta alkaen kehittää itseään ja historiaan mahtuukin tanssimusiikkia, r&b:tä, soulia, avantgardejazzia, kansanmusiikkia, lattareita, saamelaista perinnemusiikkia, kuoroteoksia, oopperaa…

Malmitalon konserttiin torstaina 11.9.2008 klo 19 Paroni Paakkunainen on valmistanut UMO Jazz Orchestralle ja ruotsalaiselle Gunnel Mauritzsonille ainutlaatuisen konsertti- kokonaisuuden, jossa pääsevät oikeuksiinsa sekä Mauritzsonin vivahteikas ääni, että big bandin valtava, kerronnallinen voima. Gunnel Mauritzson on Ruotsin tunnetuimpia folklaulajia ja hän myös säveltää sekä toimii pedagogina.