Hot as Hel: contemporary jazz & soul from Helsinki

1301
lukukertaa

2005 nine2five recordings 925HEL001


Design: Marko Vuorensola.

1.Katriina: Spared your kiss (K. Mikkola, J. Helminen, S. Härkönen)
2.Quintessence: Delirious (Quintessence)
3.Teddy Rok Seven feat. Okou: Feel (Okou, Jewel, T. Mäkynen)
4.Spyritual: Heart of gold (J. Tuukkanen)
5.Present Sense feat. Tuomo: nature girl (J. Lappalainen, S. Härkönen, T. Prättälä)
6.Nicole Willis: Say it
7.Dalindèo: Poseidon (V. Pöyhönen)
8.J-City: All you give (J. Tuukkanen)
9.Dharmaone feat. Tuomo: Belong (J. Helminen, T. Prättälä)
10.Infekto: Left hand jazz (Cuba remix) (R. Pentti)
11.Freestyle Man: Que Domingo inquieto (Jori Hulkkonen remix) (Sasse)
12.The Five Corners Quintet feat. Eero Koivistoinen: Blueprint (E. Koivistoinen)

Compiled by Juha Ponteva.

Arvio: 4 tähteä

Helsinkiläinen Nine2Five Recordings esittelee Hot As Hel -kokoelmallaan jazz & soul -luonnehdinnan alle suurimmaksi osaksi mahtuvaa aikalaissoundia pääkaupungista. Leikkisästi nimetyn kokoelman esiintyjäkaarti koostuu uuden suomalaisen rytmimusiikin kärkinimistä ja vaikuttaa varsin asiantuntevasti kootulta.

Hot As Hel sisältää kappaleita, joihin harrastunut skenetarkkailija ei ole voinut olla törmäämättä. Teddy Rok Sevenin kaunis ’Feel’, Quintessencen herkkä ’Delirious’, sekä Dalindèon majesteettinen ’Poseidon’ soivat uudessa kontekstissaan yhtä upeasti kuin aiemminkin. Nicole Willisin ’Say It’ puolestaan muistuttaa vasta menestysalbumi Keep Reachin’ Up:n löytäneitä laulajan tuotannon monipuolisuudesta.

Parasta antia kokoelmalla ovat kuitenkin ne ennestään hieman tuntemattomammat kappaleet. Present Sense, Spyritual, Katriina, sekä J-City ovat nimiä, jotka uuden grooven ystävien kannattaa painaa tarkasti mieleen. Hehkutetulta Five Corners Quintetilta on mukaan puolestaan järkevästi valittu pitkäsoitolta pois jäänyt debyyttisinkun B-puoli, Eero Koivistoisen kynäilemä ’Blueprint’. Rouhea latin-jazz myllytys päättää onnistuneen ja monipuolisen otoksen komeasti.

Hot As Hel väistää kokoelmia usein vaivaavan linjattomuuden hämmentävän vaivattoman oloisesti. Alun soul-tunnelmoinnista siirrytään vähän kerrassaan maltillisesti tanssilattiaa kohti. Välillä liikutaan melko elektronisissakin tunnelmissa, mutta kaiken aikaa pysytään yleislinjauksen mukaisessa meiningissä. Jazz on vahvasti läsnä kautta linjan.

Helsingin voidaan siis hyvällä syyllä todeta olevan kuuma. Ilahduttavan monipuolinen Hot As Hel esittelee kaupungin nykyääntä laajasti ja antaa lupaavia viitteitä kotimaisen rytmimusiikin valoisasta tulevaisuudesta.