YLE perustaa jazzpalkinnon

1019
lukukertaa

Yleisradion Jazzradio perustaa Suomeen uuden jazzpalkinnon, nimeltään ”Varjo-Yrjö”. Kyseessä on kunnian- ja huomionosoitus sellaiselle suomalaisen jazzkentän henkilölle tai organisaatiolle, joka on toiminnallaan edesauttanut kotimaisen jazzkulttuurin olemassaoloa, esimerkiksi parantanut suomalaisten jazzmuusikoiden edellytyksiä luoda ja tehdä taidettaan. Varjo-Yrjö on siis palkinto muille jazzkentän toimijoille kuin muusikoille. Varjo-Yrjö ei ole rahapalkinto, eikä sen yhteydessä anneta palkinnon esikuvan, jazzmuusikolle myönnettävän Yrjö-palkinnon tavoin, suomalaista taidetta. Varjo-Yrjö on puhtaasti huomionosoitus ihmiselle tai organisaatiolle, joka on toiminnallaan rakentanut tärkeällä tavalla suomalaisen jazzkulttuurin ”infrastruktuuria”. Ensimmäisen Varjo-Yrjön saaja paljastetaan marraskuun puolivälissä, Suomen Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon julkistamisen jälkeen.