Raija Sarmannolle Andania-palkinto

1537
lukukertaa

Suomen Jazzliitto luovutti lauantaina 17.5. Andania-palkinnon UMOn pitkäaikaiselle toimihenkilölle Raija Sarmannolle. Andania-palkinto myönnetään pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä suomalaisen jazzin hyväksi. Palkintoa on jaettu vuodesta 1988 lähtien ja Sarmanto on kahdeksas palkittu.

Raija Sarmanto alkoi toimintansa UMOssa lähes heti Uuden Musiikin Orkesterin (nyttemmin UMO Jazz Orchestra) perustamisesta lähtien vuonna 1976. Hän hoiti tehtäviä vuosikaudet oman toimensa ohella (Alvar Aallon nuorempi sihteeri 1966-71, 72-83 pääsihteeri) ja keväästä 1983 täysipäiväisesti UMOn sihteerinä ja talousvastaavana. Kun UMO vuonna 1984 vakinaistettiin, Sarmanto nimitettiin hallintopäälliköksi. UMOn intendentiksi Raija Sarmanto nimitettiin vuoden 1994 lopulla. Sarmannon pitkäaikainen työsuhde UMOssa päättyi tämän vuoden maaliskuussa.

UMO Jazz Orchestra on suomalaisen jazzin lippulaivana ollut konserteillaan ja kiertueillaan näkyvästi esillä tiedotusvälineissä. Myöntäessään Andania-palkinnon Raija Sarmannolle Suomen Jazzliiton hallitus haluaa tuoda esiin sitä tärkeätä kulissien takaista työtä, jota ilman näkyvä ja menestyksekäs konserttitoiminta ei olisi mahdollista.