Kähärälle myös Suomi-palkinto

1355
lukukertaa

Anna-Mari Kähärä on saanut taiteen Suomi-palkinnon. Vuoden 2002 taiteen Suomi-palkinnot jaettiin tiistaina 3.12. Helsingissä. Palkinnon saivat Kähärän lisäksi professori Lasse Pöysti, oopperalaulaja Jorma Hynninen, kirjailija Fredrik Lång, Oulun kansainvälinen lastenelokuvien festivaali, kirjailija Pirkko Saisio, lasinpuhaltaja Unto Suominen, tanssipedagogi Riitta Vainio ja taiteilija Maaria Wirkkala.

Suomi-palkinto myönnetään tunnustuksena merkittävästä taiteellisesta urasta. Perusteena voi myös olla huomattava saavutus tai lupaava läpimurto. 16 800 euron suuruisia Suomi-palkintoja on jaettu vuodesta 1993.

Perustelut Kähärän palkitsemiselle kuuluivat näin: ” Muusikko Anna-Mari Kähärä tunnetaan luovana ja ennakkoluulottomana muusikkona. Hänen kykynsä myös näyttelijänä, komediennena, laulajana, säveltäjänä ja sovittajana ovat kiitettyjä.”