SunJazzeilla Eva Vikmanin lempeitä lauluja sekä rakastettuja Suomi-iskelmiä jazzsävyin

147
lukukertaa
Kuva: Anne Vaarala.

Syyskuun ensimmäisenä klubisunnuntaina (1.9. klo 19) Tehno Restobarin SunJazzeilla kuullaan lempeitä lauluja sekä rakastettuja Suomi-iskelmiä jazzillisin sävyin, kun laulaja-lauluntekijä Eva Vikman esiintyy yhdessä kotimaan työllistetyimpiin jazzmuusikoihin lukeutuvan pianisti Lassi Kouvon kanssa. Tenho Restobarin järjestämässä klubisarjassa esiintyvä duo on keikkaillut yhdessä viiden vuoden ajan.

Laulaja-lauluntekijä Eva Vikman on noussut viime vuosina esille popin, jazzin ja iskelmän rajapinnoilla liikkuvalla musiikillaan, jonka sanoituksissa yhdistyvät syvyys, lempeys ja toivo. Koskettavista ja lohdullisista tulkinnoistaan kiitosta saanut, palkittu lauluntekijä on julkaissut musiikkia sekä tuotantoyhtiön artistina että oman levymerkkinsä alla. Viimeisin single, elämänmittaisesta ystävyydestä kertova Olkapää (2023, Recovery Records) on soinut sekä valtakunnallisilla radiokanavilla että Spotifyn virallisella ”Iskelmä kuuluu kaikille” -listalla.

Pianisti Lassi Kouvo on isännöinyt omaa jazzklubia Helsingissä reilun 10 vuoden ajan ja saanut valtakunnallista tunnustusta työstään kotimaisen jazzkulttuurin hyväksi. Hän myös vastaa konsertissa kuultavista sovituksista.

Tenho Restobarissa järjestettävä keikka on reilun tunnin mittainen kattaus uutta ja vanhaa. Konsertissa kuullaan uusimpia lauluja Eva Vikmanin kynästä sekä rakastettuja kotimaisia iskelmäklassikoita jazzsävyin sovitettuna. Tapahtumaan on vapaa pääsy.