Turku Sea Jazzin ohjelmistossa kotimaisia ja kansainvälisiä tähtiä sekä kulinaristisia elämyksiä

437
lukukertaa
Jukka Linkola Tentet.

Kolmatta kertaa järjestettävä Turku Sea Jazz käynnistyy Kirkkopuiston Terassilla keskiviikkona 26.7, ja torstaipäivää vietetään Seilin saarella. Viikonlopun konsertit järjestetään 28.–29.7. merikeskus Forum Marinumin edustalla Aurajoen rannalla. Tapahtumassa päästään nauttimaan kotimaisen ja pohjoismaisen jazzkentän kuumimmista rytmeistä, merellisestä tunnelmasta sekä herkullisista ruokaelämyksistä Turku Food & Winen tarjoilemana.

Turku Sea Jazz käynnistyy keskiviikon pääsymaksuttomalla tapahtumalla Tuomiokirkonpuiston upeassa miljöössä yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa. Kirkkopuiston Terassin lavalle nousee Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan nimikkoyhtye klarinettimestari Antti Sarpilan johdolla. Konsertin tauolla järjestetään itämerellinen keskustelutilaisuus, jossa ajankohtaiset asiantuntijavieraat keskustelevat merentutkimuksen tärkeydestä John Nurmisen Säätiön johdolla.

Suuren suosion viime kesänä saanut konserttimatka Seilin saarelle kuuluu myös tämän kesän festivaaliohjelmaan, ja matka on jo loppuunmyyty! Torstaina 27. heinäkuuta Seilin kirkossa kuullaan mestarikitaristi Teemu Viinikaisenainutlaatuinen soolokonsertti ja Ravintola Seilissä esiintyy omintakeinen PLOP-trio yhdessä suomijazzin todellisen puhaltajalegendan, Junnu Aaltosen kanssa. Yhteysalus M/S Norrskär kuljettaa konserttiyleisön aamulla Aurajokirannasta Seiliin. Takaisin Turkuun saavutaan alkuillasta.

Forum Marinumin festivaalialue aukeaa yleisölle perjantaina, jolloin konsertit käynnistyvät klo 18 upeaäänisen Aili Ikosen tuoreella, koskettavalla musiikilla. Päälavan konserttien välissä terassilavalla koetaan jazzvisionääri Teppo Mäkysenja kosketinsoittaja-tuottaja Nikita Rafaelovin esitys. Perjantai-iltaa jatkaa valovoimainen saksofonisti Timo Lassy huipputrioineen, ja loppuillasta huumaannutaan Princen basistina tunnetuksi tulleen tanskalaistähti Ida Nielseninja hänen The Funkbots -yhtyeensä old school -funkista.

Lauantain festivaalipäivän avaa paluun jazzkentille tekevä Jukka Linkola Tentetlevynjulkaisukonsertillaan. Svengi ei jätä kylmäksi myöskään terassilavalla, jossa mausteiseen musiikkiseikkailuun kutsuu valloittava Ilkka Arola Sound Tagine. Päälavalle kansainvälistä glamouria tuo moninkertaisesti palkittu, rakastettu ruotsalaislaulaja Lisa Ekdahl tuoreen Bang bang i mitt hjärta -levynsä julkaisukiertueen merkeissä. Festivaalin päätteeksi kuullaan viihdyttäviä tulkintoja tunnetuista pop-hiteistä sielukkaan Johanna Förstin ja kotimaisen jazzin huipuista koostuvan yhtyeen voimin.

Huippumusiikin lisäksi Forum Marinumille rakentuvalla jazzkeitaalla tarjoillaan jälleen herkkuja myös kulinaristeille Turku Food & Winen tuottamana. Ruokaravintoloista ja juomatarjonnasta uutisoidaan lisää alkukesän aikana.

Turku Sea Jazz 2023 – OHJELMA

Keskiviikko 26.7.2023

Kirkkopuiston Terassi, vapaa pääsyklo 18 Archipelago Sea Jazz All Starsklo 19 Tuntematon Itämeri: Miksi merentutkimus on tärkeää? – John Nurmisen Säätiön keskusteluklo 20 Archipelago Sea Jazz All Stars

Torstai 27.7.2023

Seilin kirkkoklo 12 Teemu ViinikainenRavintola Seiliklo 14 PLOP & Junnu

Perjantai 28.7.2023

Forum Marinum, päälavaklo 18 Aili Ikonenklo 20 Timo Lassy Trioklo 22 Ida Nielsen & The Funkbots (DK)

Forum Marinum, terassilavaklo 19.15-19.45 ja 21.15-21.45 Teddy Rok: Atonal Drums

Lauantai 29.7.2023

Forum Marinum, päälavaklo 18 Jukka Linkola Tentetklo 20 Lisa Ekdahl (SE)klo 22 Johanna Försti

Forum Marinum, terassilavaklo 19.15-19.45 ja 21.15-21.45 Ilkka Arola Sound Tagine

Turku Sea Jazz on yksi neljästä festivaalista saaristomerellisessä Archipelago Sea Jazz -sarjassa, johon kuuluvat myös Baltic Jazz, Korpo Sea Jazz ja Åland Sea Jazz. Kaikkien sarjan festivaalien lipunmyynnin yhteydessä Tiketissä voi tukea John Nurmisen Säätiön meriympäristötyötä.