Oz Noy Trio Poriin

519
lukukertaa
Oz Noy. Kuva: Yossi Zwecker.

Yellowjackets-, Joe Bonamassa- ja Chaka Khan -yhteyksistä tuttujen huippumuusikoiden kivenkova jazzrock-trio saapuu ensi kertaa Suomeen. Oz Noy Trio esiintyy Porin Validi Karkia-klubilla pistokeikalla 13.5. Rajoitetun kapasiteetin keikalle liput varattavissa heti sähköpostilla kukkesand/at/hotmail.com.

La 13.05.2023
Validi Karkia -klubi:
OZ NOY TRIO (USA) WITH JIMMY HASLIP & ANTON FIG
Studio Hilkka, Valtakatu 22 (sisäänkäynti Annankadun puolelta)
Showtime klo 19.00, ovet 18.00
Liput: 49€

OZ NOY: kitara (Richard Bona, Toni Braxton, Gil Evans Orchestra jne.)
JIMMY HASLIP: sähköbasso (Yellowjackets, Chaka Khan, Donald Fagen jne.)
ANTON FIG: rummut (Madonna, Cyndi Lauper, Joe Bonamassa, Bob Dylan, Kiss jne.)

New Yorkissa asuva israelilaislähtöinen kitaravirtuoosi Oz Noy saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen. Hän soittaa yksinoikeudella ainoan Suomen keikkansa Porissa Validi Karkia -klubilla 13.5. Yhtyeessä ovat mukana Grammy-palkitun fuusiopioneeri Yellowjacketsin perustajajäsen, basisti Jimmy Haslip sekä Joe Bonamassan, Bob Dylanin ja Cyndi Lauperin levyiltä ja David Lettermanin talkshow’sta tuttu rumpalikettu Anton Fig, niin ikään ensivierailulla Suomessa.

“It’s jazz. It just doesn’t sound like it.” Näin Oz Noy kuvailee jazzin, funkin, rockin, bluesin ja r&b:n värittämää musiikkiaan.

Hän on levyttänyt kymmenisen soololevyä, joiden vierailijakaartista löytyy Vinnie Colaiuta, Dave Weckl, Joe Bonamassa, Allen Toussant, Robben Ford, Dweezil Zappa, Chris Potter, John Medeski & Corey Glover.

Oz on voittanut Guitar Player -lehden “Best guitar riff on a record” -äänestyksen (2007) sekä kategoriat “Best new talent” (2008), ja “Best out there guitar player” (2013).

Noy on myõs julkaissut lukuisia opetusvideoita ja antaa mestarikursseja mm. Collective School of Musicissa New Yorkissa sekä Los Angelesin Musician’s Institutessa.

Rumpali Anton Figin biografia on hengästyttävää luettavaa. Yksi näkyvimmistä pesteistä oli vuosina 1986-2015 NBC:n Late Night with David Letterman -talkshow’n housebändissä, joka sai lisänimen ”The World’s Most Dangerous Band”.

Uskomattoman laajan diskografian omaava Fig soittaa lähes kaikki rumpuosuudet Kissin Dynasty ja Unmasked -albumeilla. Muita nimekkäitä levytyskumppaneita ovat olleet Ritchie Blackmore, Joe Bonamassa, Gary Moore, Cyndi Lauper, Madonna, Mick Jagger, Beth Hart, Bob Dylan, jne.

Suomalaisittain kiinnostavaa on Anton Figin rumpalointi Michael Monroen levyllä Not fakin’ it vuonna 1989.

Basisti Jimmy Haslip oli perustamassa Grammy-palkittua fuusioyhtye Yellowjacketsia 1977, jossa hän vaikutti vuoteen 2012 asti.

Vasenkätistä ”väärinpäin” kielitettyä viisikielistä taituroivan Haslipin soittokavereita ovat olleet mm. Bruce Hornsby, Rod Stewart, Rita Coolidge, Jon Anderson, Andy Summers, Bobby McFerrin, Tommy Bolin, Allan Holdsworth, Chaka Khan, Al Jarreau, Donald Fagen ja Anita Baker. Myös Haslip oli yksi Kiss-yhtyeen käyttämistä haamusoittajista Creatures of the Night -levyllä.

https://www.antonfig.com/

https://www.oznoy.com/

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Haslip

 

TULEVIA VALIDI KARKIAN KONSERTTEJA

 

23.05.2023

ANDRE NIERI X GRAND DISCOVERY (BR/FI)

(Andre Nieri, Tuomas Rauhala, Panu Rauhala, Ari-Pekka Kauppinen)

Studio Hilkka, Pori

Showtime klo 19.00, ovet klo 18.30

 

Validi Karkia Kesädimensio

To 20.07.2023

AHMED AG KAEDY (Mali), WILL GUTHRIE (Australia)

Viikkari, showtime klo 18.00

Su 23.07.2023

NINA NASTASIA (USA)

Viikkari, showtime klo 18.00