Monitaiteellisen Ääniä-festivaalin jazz-osuus valmiina

797
lukukertaa
Teemu Viinikainen. Kuva: Ville Paul Paasimaa.

“Jazz-pianisti Antti Lähdesmäen ja hänen moninaisten kumppaniensa aikaansaama tapahtuma on lupaava kokonaisuus, joka näytti heti tarpeellisuutensa.”

Heinäkuun viimeisellä viikolla Äänekoskella järjestettävän Ääniä-festivaalin jazzohjelma on valmis. Perjantaina 29.7. aukeaa edellisvuoden tapaan jazzklubi, jonka tämän kesän kantavana teemana on suomalais-eurooppalainen yhteistyö. Ravintola Willessä kuullaan monipuolinen kattaus kansainvälisiä tuulahduksia, kun lavalle nousevat Amsterdamista ponnistava KAMA Kollektiv (FIN/GER), göteborgilainen Mumriq (SE/FIN) sekä Trondheimista käsin toimiva Ville Lähteenmäki Trio (FIN/NO). KAMA Kollektivin Kirsi-Marja Harju sekä Mumriqin Klara Ahlersten edustavat samalla myös nuorten naismuusikoiden esiinmarssia yhtyeenjohtajina jazzkentällä.

“Jazz-klubin miljöö, paikallisen ravintola Willen ulkoterassille rakennettu esiintymislava on historian havinaa henkivässä ympäristössä kuin luotu tällaisen pienimuotoisen, mutta sydämeltään laaja-alaisen juhlan yhdeksi pisteeksi.”

Ohjelman täydentää lauantain iltapäiväkonsertti kaupungintalon Valtuustosalissa, jonka jo perinteiseen tapaan avaa festivaalin jazzkuraattorina toimiva pianisti Antti Lähdesmäki. Tämän jälkeen yleisölle tarjoillaan todellista herkkua nykyisin harvakseltaan keikkailevan kitaristi Teemu Viinikaisen soolokonsertin myötä. Konsertissa kuullaan kahden eri ikäluokan ääniä Keski-Suomesta: nykyään Kööpenhaminassa asuva ja aktiivisesti Pohjoismaissa toimiva Lähdesmäki on kotoisin Äänekoskelta, ja maamme kansainvälisestikin tunnustetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva Viinikainen taas Hankasalmelta.

“Ääniä-festivaali puhui kulttuurin ja taiteen ihmisille elintärkeästä voimasta, heijastaen samalla ihmisyyden syvimpiä tasoja, luonnollisuutta ja kommunikaation tarvetta.”

Kaikki lainaukset: Jarmo Valkola, Keskisuomalainen, 1.8.2021

ÄÄNIÄ jazzklubi, ravintola Wille, pe 29.7. klo 18-
KAMA Kollektiv (FIN/GER)
Mumriq (SE/FIN)
Ville Lähteenmäki Trio (FIN/NO)

Kaupungintalon valtuustosali, la 30.7. klo 15.30-
Antti Lähdesmäki
Teemu Viinikainen

Liput, tarkat aikataulut, info:
https://aaniafestivaali.fi/