We Jazzin Live Plates -sarjan kolmonen vie Lonnan saarelle

641
lukukertaa

Helsinkiläisen We Jazz -levymerkin livetoimintaa esittelevän sarjan kolmas numero vie kuulijan Lonnan ihastuttavalle saarelle. We Jazz Live Plates Vol. 3 -albumi kulkee nimellä Lonna 2019, ja levyllä esiintyvät Antti Lötjönen Quintet East, Aleksi Heinola Quintet sekä Oaagaada.

We Jazz Records julkaisee 22.5. kaksi livelevyä osana We Jazz Live Plates -sarjaansa. Sarjan osa 3 vie kuulijan Lonnan saarelle, jonka suositussa We Jazz -keikkasarjassa esiintyivät kesällä 2019 Antti Lötjönen Quintet East, Aleksi Heinola Quintet ja Oaagaada. Uusi julkaisu vie aurinkoisiin kesäpäiviin, jossa lokkien kirkaisut maustavat ensiluokkaista ja tuoreena taltioitua jazzia. Levyn ensimmäinen maistiainen, Aleksi Heinola Quintetin kappale Bouncin’ at the S.U.P. saa julkaisunsa 8.5.

Aleksi Heinola Quintetin Bouncin’ at the S.U.P -single kuunneltavissa suoratoistopalveluissa.

”Live Plates -sarjan ajatus on tallentaa tämän ajan liikehdintää live-puolella”, kertoo We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives. ”Haluamme tarjota kuulijoille tutustumismahdollisuuden muutamaankin upeaan bändiin samalla kertaa, ja kertoa jotain myös keikkapaikoista. Lonna-levyn tunnelmassa kuuluu vahvasti kesäpäivän kiireettömyys. Lokit kirkuvat ja jossain bändin yllä lentää potkurilentokone. Luottoäänittäjmme ja levyn myös miksannut ja masteroinut Juho Luukkainen onnistui äänimaiseman taltioimisessa upeasti.”

Aleksi Heinola Quintet on saavuttanut kansainvälistä suosiota Jazzaggression-levymerkillä julkaistun debyyttilevynsä myötä. Kaksi Lonna-levyllä kuultavaa Heinola-raitaa ovat bändin tavaramerkiksi muodostunutta konstailematonta ja armottomasti svengaavaa hard bop -soundia, johon sähköisen säväyksen tuo pianon paikan instrumentaatiossa ottava Fender Rhodes, jota soittaa The Five Corners Quintetista tuttu Mikael Jakobsson. Yhtyeen muut jäsenet Heinolan ja Jakobssonin ohella ovat saksofonisti Manuel Dunkel, trumpetisti Mikko ”Gunu” Karjalainenja basisti Nate Francis.

Suomen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluva basisti Antti Lötjönen julkaisi huhtikuussa ylistetyn debyyttilevynsä Quintet East ja esiintyy heti perään myös Lonna-levyllä. Tällä kertaa kuultavaksi saadaan hitaasti avautuva ja monitasoinen luenta freejazz-legenda Don Cherrynkappaleesta Art Deco. Lötjösen nimekkäässä ja kyvykkäässä yhtyeessä mukana ovat maestron ohella trumpetisti Verneri Pohjola, saksofonistit Mikko Innanen ja Jussi Kannaste, sekä rumpaliJoonas Riippa.

Lonna-albumin kolmas yhtye tekee samalla levytysdebyyttinsä. Hämeenlinnasta ponnistava DIY-spiritual-jazz -kombo Oaagaada soittaa musiikkia, jossa improvisaatiolla on keskeinen roolinsa. Toisin sanoen, yhtyeen musiikki on kuin tehty levyllä kuullun kaltaisiin tilanteisiin. Oaagaadan kaksi kappaletta Ennakkotiedoista poiketen ja Zaa lupaavat yhtyeen nousua keskeiseen asemaan maamme jazzpiirien hämyisimmissä varjoissa. Yhtyeeseen kuuluvat saksofonisti Sami Pekkola, trumpetisti Tuure Tammi, basisti Tero Kemppainen ja mm. Black Motorista tuttu rumpali SimoLaihonen.

Lonna 2019 (We Jazz Live Plates Vol. 3) julkaistaan 22.5. vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti. We Jazz Records julkaisee samana päivänä myös sarjan toisen osan, Ateneum 2019. Levyt tulevat saataville vinyylimuodossa myös molemmat levyt sisältävänä 2LP-bundlena.

”I could listen to these all day. Drift is superb!!!”
– Simon Harrison / Basic Soul Show

”I’m particularly enjoying ’Bouncin’….had me doing just that!!”
– John Osborne / Jazz FM

”Lively and a spirited – sounding good!”
– Phil Levene / Starpoint Radio

”Great label, idyllic place, quality compilation.”
– Stefan Wagner / Radio Z

”Deep… Atmospheric… and immersive.”
– Rich Chocolate / Scandinavian Soul

Antti Lötjönen Quintet East / Aleksi Heinola Quintet / Oaagaada: Lonna 2019
We Jazz Live Plates Vol. 3
We Jazz Records LP/CD/digi (WJLP23/WJCD23, julkaisupäivä 22.5.2020)
Jakelija Suomessa: Playground Music

1. Aleksi Heinola Quintet: Drift / 2. Antti Lötjönen Quintet East: Art Deco / 3. Oaagaada: Ennakkotiedoista poiketen / 4. Oaagaada: Zaa / 5. Aleksi Heinola Quintet: Bouncin’ at the S.U.P

Sävellykset: Aleksi Heinola (1. & 5.) / Don Cherry (2.) / Oaagaada (3. & 4.)
Äänitys, miksaus ja masterointi: Juho Luukkainen
Kannen kuva: Henri Hämäläinen
Tuotanto ja design: Matti Nives

Antti Lötjönen Quintet East (äänitetty 10.7.2019)
Antti Lötjönen, basso / Verneri Pohjola, trumpetti / Mikko Innanen, baritonisaksofoni / Jussi Kannaste, tenorisaksofoni / Joonas Riippa, rummut

Aleksi Heinola Quintet (äänitetty 3.7.2019)
Aleksi Heinola, rummut / Mikael Jakobsson, Fender Rhodes / Mikko ”Gunu” Karjalainen, trumpetti / Manuel Dunkel, tenorisaksofoni / Nathan Francis, basso

Oaagaada (äänitetty 31.7.2019)
Sami Pekkola, altto- ja sopraanosaksofoni & shruti boxes / Tuure Tammi, trumpetti / Tero Kemppainen, basso / Simo Laihonen, rummut

http://wejazzrecords.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/lotjonenantti/
http://www.facebook.com/aleksiheinolaquintet/
http://www.facebook.com/oaagaada/