Uusi albumi suomalaisen ambientin superkokoonpanolta

1651
lukukertaa

Aleksi feat. Tapani Rinne & Konsta Mikkonen: The Evening, julkaisupäivä 23.3.2020.

Mitä saadaan, kun maalailevan tyylin mestarikitaristi saa luomisprojektiin mukaan huikeat RinneRadio-muusikot? Uskomattomia musiikillisia sfäärejä availeva albumikokonaisuus “The Evening” (Kuu Records) ammentaa herkkyydestä, toisen kuuntelusta ja hitaasta elämästä.

– Olen soittanut ambient-musiikkia soolona parikymmentä vuotta ja nauttinut kauniiden, raukeasti kehittyvien sävelmaailmojen improvisoinnista ja sähkökitaran soundimaailman laajentamisesta. Pikku hiljaa aloin miettiä, mitä improvisaatio voisi tarjota yhtyemuodossa tässä genressä? Kun tapasin Tapani Rinteen, tiesin että ainakin yksi oikea henkilö oli löytynyt ja trion täydensi Konsta Mikkonen, koska heillä on ollut hyvä aiempi yhteistyö, kertoo kitaristi Aleksi Manninen.

– Heti ensimmäisissa harjoituksissa yhteissointimme kuulosti todella upealta. Musiikkimme on abstraktia, mutta taustalla on yhteisiä ajatuksia rauhoittumisesta, omien ajatusten kuuntelusta, ei-minkään-tekemisestä, hyvästä tylsyydestä… Olisi niin tärkeää joskus vain olla ja antaa ajatusten mennä menojaan. Iloitsen, että itsellä on siihen mahdollisuus, ja toivon että tämän albumin kuuntelu auttaisi muitakin pysähtymään hetkeksi. Äänityssessio oli upea, ja koin todellista runsaudenpulaa valitessani levylle päätyvät kappaleet.

Ennakkojulkaistut The Evening -levyn kappaleet ovatkin saaneet mukavasti radiosoittoa ja levinneet Spotifyn soittolistoille. Kuulijat ovat ennakkojulkaistuista kappaleista löytäneet musiikillisia verrokkeja esim. Brian Enosta, Sigur Rósista ja Bill Frisellistä – ja tietenkin myös valaiden laulusta!

Aleksi Manninen on pitkän linjan monipuolinen sideman-kitaristi, joka on soittanut ambientin lisäksi monenlaisissa yhtyeissä iskelmästä metalliin. Ensimmäinen ambient-sooloalbumi Edge of Wind (Kuu Records) ilmestyi vuonna 2015. Tapani Rinne on legendaarinen instrumentalisti, säveltäjä ja tuottaja. Konsta Mikkonen tunnetaan Muffler-nimellä dance/electropiireissä kautta maailman.