Django Collective Helsingin debyytti ilmestyy 12.3.2020

900
lukukertaa

Django Collective Helsinki on saanut odotetun debyyttinsä valmiiksi. Eurooppalaisen akustisen swingin, gypsy jazzin ystäviä hemmotellaan 12.3.2020 julkaistavalla albumilla ”Do Standards”. Se sisältää yhtyeen oivaltavia ja omaperäisiä sovituksia genren standardeista ja harvemmin kuulluista teoksista swingin kulta-ajoilta. Valloittavan lisäsävynsä musiikille antaa hunajaisesti soiva Jousikaiku -jousikvartetti.

Aki Haurun johtama Django Collective Helsinki on jo lähes kymmenen vuoden ajan väsymättömästi luonut uutta, avointa ja positiivista livemusiikin kulttuuria Helsingissä. Yhtyeen huippuvierailijoilla höystettyjen liveklubien sekä lämminhenkisten avointen jamien myötä kitaristi Django Reinhardtin kehittämä, energinen jazzin ala-laji on vihdoin saanut arvoisensa jalansijan kaupunkikulttuurin kentällä. Juurevaa ja hyväntuulista gypsy swingiä Djangon ja Stéphane Grappellin tyyliin 1920-50 -luvuilta. Livenä ryhmä esittää myös omia sävellyksiään, joissa perinne sekoittuu raikkaalla tavalla myöhempään jazzilliseen ilmaisuun antaen vihjeen myöhemmin tulevista julkaisuista.

Vuonna 2011 perustettu yhtye koostuu monissa liemissä keitetyistä ammattimuusikoista. Kokoonpanossa soittavat sadoilla äänilevyillä esiintynyt viulisti ja sovittaja Laura Airola (mm. Riku Niemi Orchestra), suomen kenties kovin gypsy-kitaristien partio Tomi Kettunen, Aki Hauru ja Kimmo Iltanen sekä tyylinmukaisen suolikielibasson mestarimaisesti sisäistänyt basisti Tero Tuovinen (mm. Juha Kujanpää Ensemble, Korpi Ensemble).

Django Collective Helsinki kotisivu

Facebook

Youtube