Henriika Steidelin bigband-konsertti Siltasalissa

1172
lukukertaa

Tiistaina 7.5. klo 20 kuullaan Siltasalissa laulaja Henriika Steidelin ja Jyväskylä Big Bandin konsertti. Konsertin ohjelmisto koostuu Henriika Steidelin sävellyksistä, sanoituksista ja sovituksista, jotka on tehty juuri Jyväskylä Big Bandille.

Henriika Steidel on Lohjalta kotoisin oleva suomalais-saksalainen laulaja ja pasunisti, ja hänet on Jyväskylässä ehditty näkemään mm. Jyväskylä Big Bandin, Ilmavoimien Big Bandin, Jyväskylä Sinfonian ja Jyväskylän kaupunginteatterin orkesterin kanssa.

Konsertissa tullaan keskittymään laulun ja big bandin yhteiseen sointiin, kun hetkittäin luovutaan sanoista ja laulu sulautuu osaksi big bandin eri sektioita tuoden uuden värin perinteiseen big band äänimaisemaan. Monet konsertissa kuultavat kappaleet ovat saaneet alkunsa Hollannissa Steidelin opiskellessa vuoden verran Prins Claus Konservatorion jazz-osastolla.

”Olen aina leikitellyt ajatuksella, että säveltäisin ja sovittaisin musiikkia big bandille, ja syksyllä hetkellisessä rohkeuden puuskassa sanoin ääneen, että keväällä tulen esittämään kokonaisen konsertin verran omaa musiikkiani Jyväskylä Big Bandin kanssa. Sen jälkeen oli vaikea perääntyä.”

-Henriika Steidel

Konsertti on samalla Henriika Steidelin B-tutkinto Jyväskylän Ammattikorkeakoulun lauluopettajaopintoihin liittyen.

Henriika Steidel & Jyväskylä Big Band
Tiistaina 7.5.
Siltasali, Pitkäkatu 19-21
Vapaa pääsy

Edellinen artikkeliPiirpauke: Hali
Seuraava artikkeliPaalanen, Antti: Rujo
Jaa