Brasilialaisyhtye Azymuth Helsinkiin heinäkuussa

1201
lukukertaa

Tuoreiden julkaisuidensa myötä ajankohtainen kokoonpano saapuu We Jazzin ja Ääniwallin tuottamaan tapahtumaan Ääniwallin terassille. Levymusiikista vastaavat We Jazz -deejiit. Tapahtuman liput tulevat myyntiin Tiketin myyntipisteisiin perjantaina 31.5. klo 9.

Vuonna 1968 perustettu jazzfunkin pioneeriyhtye Azymuth tekee kauan kaivatun paluunsa Suomeen ja esiintyy Helsingin Ääniwallissa maanantaina 22.7. helsinkiläisen levymerkin ja festivaalin We Jazzin sekä Ääniwallin yhteistyössä tuottamalla keikalla. Sambajazzin legendoiksi ja erääksi Brasilian kaikkien aikojen tärkeimmistä yhtyeistä tituleerattu Azymuth juhlii samalla tuoreinta julkaisuaan, maineikkaan brittiläisen Far Out Recordingsin julkaisemaa kaksiosaista Demos (1973-75) -kokoelmaa. Ääniwallin heinäkuisessa illassa levymusiikista vastaavat We Jazz -kollektiivin DJ:t, jotka tarjoilevat teemaan sopivasti Brasilia-painotteisen selektion.

Azymuth aloitti uransa triona, johon kuuluivat kosketinsoittaja Jose Roberto Bertrami, basistiAlex Malheiros ja rumpali Ivan “Mamao” Conti. Nykyisessä kokoonpanossa vuonna 2012 menehtyneen Bertramin korvaa Kiko Continentino, myös erittäin maineikas muusikko, joka on urallaan työskennellyt mm. Milton Nascimenton ja Gilberto Gilin kanssa. Azymuthin ydin on säilynyt: kyseessä on edelleen alati eteenpäin liikkuva yhtye, jonka keikat ovat tulta ja tappuraa. Azymuthin maineikkaan uran vaiheita yhdistääkin juuri se, että bändi on aina tunnettu kokoonpanona, joka on parhaimmillaan livenä.

We Jazz <3 Ääniwalli: Azymuth (BR), We Jazz DJs
ma 22.7.2019 / ovet 18.30, Ääniwalli (Pälkäneentie 13, Helsinki)
Liput 24/26 € Tiketissä

Tapahtuma Facebookissa

http://azymuth.net/
http://facebook.com/azymuthtrio/
http://wejazz.fi
http://facebook.com/wejazz/
http://facebook.com/Aaniwalli/