Jazzfunk-legenda Roy Ayers esiintyy Tavastialla lokakuussa

750
lukukertaa

Jazzfunkin ikinuori legenda Roy Ayers saapuu Helsinkiin ja Tavastialle keskiviikkona 23.10. Rakastettu ja viihdyttävä live-esiintyjä räjäytti pankin Flow’ssa 2017 ja tekee nyt kaivatun paluunsa Helsinkiin. Illan avaa kotimaisen jazzin nuoriin toivoihin kuuluva Bowman Trio, joka tarjoilee rautaisannoksen svengaavaa ”loft jazzia”.

West Coast Vibes -soolodebyyttinsä jo vuonna 1963 julkaissut Los Angelesista kotoisin oleva Roy Ayers lukeutuu niihin artisteihin, joiden uraa seuraamalla on samalla mahdollista jäljittää jazzin kehitystä. 60-luvun akustisesta svengistä saumattomasti jazzfunkin ja discon sävyihin liikkuneen vibrafonistin biisirepertuaariin kuuluu iso liuta klassikkoteoksia Everybody Loves the SunshinestaRunningin kautta Coffy-soundtrackiin. Hiphop-sukupolvelle Ayers on tullut tutuksi taajaan sämplättynä artistina. Sample-tietokanta Whosampled.com listaa (tällä hetkellä) kaikkiaan 635 Ayers-samplea käyttänyttä kappaletta, joka tekee hänestä erään kaikkien aikojen sämplätyimmistä artisteista. Monipuolisen ja pitkän uransa aikana Ayers on työskennellyt mm. Fela Kutin, A Tribe Called Questin ja Erykah Badun kanssa. 78-vuotias Ayers keikkailee edelleen aktiivisesti ympäri maailmaa ylistetyn yhtyeensä kera.

”Terveenä pysyminen ja onnellisuus ovat kauneimpia lahjoja mitä voi kuvitella”, Ayers on todennut. ”Se, että saan lisäksi soittaa ympäri maailmaa ja levittää onnellisuutta musiikkini kautta saa minut todella rakastamaan elämää.”

Illan avaava Bowman Trio on rumpali Sami Nummelan, trumpetisti Tomi Nikun ja basisti JoonasTuurin muodostama yhtye, jonka ”loft jazziksi” kutsuttu minimalistinen akustinen soundi on hurmannut yleisöä meillä ja muualla. Yhtye julkaisi debyyttilevynsä We Jazz -levymerkin kautta vuonna 2016 valloitettuaan arvostetun Rising Star -arvonimen We Jazz -festivaalilla. Sitemmin Bowman Trio on kuultu Berliinissä nauhoitetulla livelevyllä ja vuoden 2018 singlejulkaisulla The Chase / The Hillary Step. Bowman Trio valmistelee parhaillaan uutta levyään ja esittää Tavastialla taatusti tuoretta musiikkia.

Roy Ayersin ja Bowman Trion Tavastian-keikka on samalla uusi yhteistyöavaus kahden aktiivisen helsinkiläistoimijan välillä. All Day ja We Jazz tunnetaan omillaan laadukkaista keikkatuotannoistaan. Avajaisillassaan lokakuisella Tavastialla kollektiivit operoivat jazzin ja urbaanin musiikin kirkkaassa leikkauspisteessä.

All Day X We Jazz: Roy Ayers (US) + Bowman Trio
ke 23.10.2019 Tavastia (Urho Kekkosen katu 4, Helsinki)
Liput 36€ (myyntiin Tiketissä to 11.4. klo 9)
Tapahtuma Facebookissa

www.royayers.com
www.facebook.com/bowmantrio
www.facebook.com/wejazz
www.allday.fi