Zappa, Marzi ja Ilmavoimat!

1163
lukukertaa
Marzi Nyman. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski.

Ilmavoimien Big Bandin konsertti Tribute to Frank Zappa tekee nimensä mukaisesti kunniaa amerikkalaiselle Frank Zappalle, joka oli aikamme tunnetuimpia kitaristeja, sekä progressiivisen ja eri tyylisuuntia yhdistelevän musiikin edelläkävijöitä. Hän oli omaperäinen populaarimusiikin persoona , monipuolinen ja taitava muusikko, säveltäjä, sähkökitaristi, laulaja, lauluntekijä ja yhtyeenjohtaja, jonka musiikillinen nerokkuus käy ilmi hänen kymmenistä levyistään, satiirisista teksteistään ja taidosta orkestroida musiikki monenkirjaville kokoonpanoille. Monet populaarimusiikin suurnimet, mukaan lukien Paul McCartney, ovat maininneet Zappan eräiksi suurimmista innoittajistaan.

Ilmavoimien Big Bandin solistiksi saapuu konserttiin yksi maamme tunnetuimmista kitaravirtuooseista: Marzi Nyman. Nyman on tullut tutuksi vuosien saatossa suuremmalle yleisölle lukuisista tv-esiintymisistä ja konserteistaan maamme parhaimpien artistien yhtyeissä. Hänet tunnetaan myös huumorilla höystetystä habituksestaan, joka yhdistyy saumattomaan instrumentinhallintaan sekä musiikilliseen kekseliäisyyteen.
Konsertissa kuultava ohjelmisto sisältää Zappan musiikkia big bandille sovitettuna, joita kuultiin ensimmäisen kerran Rytmi-lehden yhteydessä vuonna 2003 julkaistulla CD-levyllä, jolloin Nymania säestävänä orkesterina toimi Umo Jazz Orchestra. Nyt sovitukset kuullaan viimein Jyväskylässä Ilmavoimien Big Bandin tulkintana. Kapellimestarina konsertissa toimii Juha Ketola.

Ilmavoimien Big Band – Tribute to Frank Zappa
Pe 22.3.2019 klo 19:00 Paviljonki, Ravintola Faneri, Lutakonaukio 12, Jyväskylä
Solistina: Marzi Nyman, kitara
Kapellimestarina: Juha Ketola
LIPUT: Lippu.fi – 25/20€ + toimitusmaksu