Jyväskylä Big Band: Ensikäsityksiä 16 tulossa!

1190
lukukertaa
Hilkka Louhivuori. Kuva: Solja Saira.

Jyväskylä Big Bandin perinteinen Ensikäsityksiä -kantaesityskonserttisarja saa jatkoa sunnuntaina 7.4. klo 18, kun Siltasalissa kuullaan yhteensä kuusi uutta suomalaista big band -sävellystä laululle ja big bandille.

Tähän konserttiin on tilattu Teoston avustamana kolme teosta upeilta laulutaiteilijoilta: Anna-Mari Kähärältä, Eva Louhivuorelta ja Tuomo Prättälältä. Illan kantava teema on laulu ja luvassa on myös poimintoja Ensikäsityksiä-sarjan aikaisemmissa konserteissa esitetyistä kappaleista. Luvassa on monipuolinen jazzia ja jokaisen säveltäjän ominta sävelkieltä yhdistelevä kokonaisuus.

Konsertissa tilaussäveltäjistä kuullaan laulusolistina Emma-palkittua Tuomo Prättälää. Hänen lisäkseen solistiksi saapuu Jyväskylästä lähtöisin oleva ja nykyisin Tanskassa sävellystä opiskeleva Hilkka Louhivuori sekä big bandin pasuunasektiostakin tuttu Henriika Steidel. Myös heiltä molemmilta kuullaan konsertissa kantaesityksiä.

Jyväskylä Big Band on tullut tunnetuksi suomalaisen uuden musiikin edistäjänä ja yhtye on tehnyt yhteistyötä suomalaisten säveltäjien kanssa jo vuodesta 1998 alkaen. Ensikäsityksiä -konserttisarja on Jyväskylä Big Bandin merkittävin vuosittainen konsertti, jossa kuullaan aina teemoittain vaihtelevia kokonaisuuksia.

Jyväskylä Big Band: Ensikäsityksiä 16
Su 7.4. klo 18
Siltasali (Pitkäkatu 19-21, Jyväskylä)
Liput 20/10€ (ovelta, myös kortilla)
Lippuvaraukset osoitteesta: jbbtuottaja/at/gmail.com

Kapellimestarina: Ilkka Mäkitalo

Solisteina:
Henriika Steidel (laulu) Hilkka Louhivuori (laulu) Tuomo Prättälä (laulu)

Kantaesitykset säveltäjiltä:
Anna-Mari Kähärä: The Land Was Moving Eva Louhivuori: Tuulikannel
Henriika Steidel: Aamu, Juhannustaika Hilkka Louhivuori: Suojassa
Tuomo Prättälä: This Affair

Konsertissa on väliaika.