Teppo Mäkysen The Stance Brothers tekee paluun

1810
lukukertaa

We Jazz Records julkaisee seitsentuumaisena vinyylisinglenä Olli Ahvenlahden viimevuotiselta Thinking, Whistling -albumilta tutun svengipalan Minor Minor. Sinkun B-puolelta löytyy Teppo Mäkysen The Stance Brothers -aliaksellaan toteuttama uusi versio kappaleesta. Kyseessä on samalla ensimmäinen julkaisu Mäkysen rakastetulta pseudonyymiltä kymmeneen vuoteen. The Stance Brothers -versio Minor Minorista on saatavilla myös digitaalisesti, samoin kuin jo aiemmin julkaistu originaalikappale.

Teppo Mäkynen esitteli vuonna 2007 salamyhkäisen The Stance Brothersin ja julkaisi nimellä ylistetyn Kind Soul -albumin Ricky-Tick Records -levymerkillä. Tuolloin nimen ympärille koottiin myös lyhyen, mutta intensiivisen aktiivikauden elänyt livebändi. Edellinen uusi The Stance Brothers -julkaisu on vuoden 2008 vinyylisingle Pick ’n’ Roll / Youth Groove, ja nyt Mäkynen tuo juhlitun ja kauan kaivatun sooloaliaksensa jälleen framille toimittamalla väkevästi funkkaavan luennan Minor Minor -kappaleesta. Stance-versiota kuljettavat Mäkysen napsuvat rummut ja vibrafoni, jotka tuovat uusia ulottuvuuksia Ahvenlahden maukkaaseen sävellykseen.

Mäkynen on myös suunnitellut ja piirtänyt seitsentuumaisen singlen Stance-puolen J Dilla -henkisen etiketin itse. Levyn etiketit on toteutettu lämpöpainotekniikalla ”vanhan koulukunnan” soul-seiskojen tyyliin.

Spotifyssa:
The Stance Brothersin versio Minor Minor -kappaleesta
Olli Ahvenlahden alkuperäisversio

Olli Ahvenlahti / The Stance Brothers
Minor Minor
We Jazz Records 7″ / digi (WJ0703, julkaisupäivä 16.11.2018)
Jakelija Suomessa: Playground Music

A: Olli Ahvenlahti: Minor Minor
B: The Stance Brothers: Minor Minor

Olli Ahvenlahti New Quartet
Olli Ahvenlahti, piano / Jussi Kannaste, saksofoni / Antti Lötjönen, basso / Jaska Lukkarinen, rummut

The Stance Brothers
Teppo Mäkynen, kaikki instrumentit

Sävellykset: Olli Ahvenlahti
Äänitys: Kimmo Antikainen (A), Teppo Mäkynen (B)
Miksaus ja masterointi: Juho Luukkainen (A), Teppo Mäkynen (B)
Vinyylimasterointi: Jukka Sarapää
Design: Matti Nives (A), Teppo Mäkynen (B)
Tuotanto: Matti Nives