Tampere Jazz Happening alkaa!

1023
lukukertaa
Trygve Seim. Kuva: Antonio Armentano.

Torstaina 1.11. käynnistyy 37. Tampere Jazz Happening. Avajaiskonsertin pääsymaksuttomassa tilaisuudessa Klubilla esiintyy kolme itävaltalaista yhtyettä: Mario Rom’s Interzone, Kompost 3 ja Elektro Guzzi.

Perjantaista lähtien Tullikamarin aukion kaikki kolme konserttipaikkaa – Pakkahuone, Klubi ja Telakka – täyttyvät modernin jazzin kuumista nimistä. Pakkahuoneen perjantai-illan konsertti aloitetaan Suomen Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon jaolla, jonka jälkeen estradilla nähdään ranskalainen Henri Texier Sand Quintet, norjalainen Trygve Seim ”Helsinki Songs” sekä yhdysvaltalainen Josef Leimberg & The Astral Progressions Orchestra.

Lauantain ohjelman aloittaa Olavi Louhivuori ”The Net of Indra”. Uusi yhtye muodostuu pohjoismaisen jazzin kärkinimistä. Samassa konsertissa esiintyvät myös slovakialaisen pianistin Kaja Drakslerin oktetti sekä ranskalais-kuubalainen, jazzia ja rumbaa yhdistelevä ¿Que vola? Pakkahuoneen iltatilaisuuden avaa kahden rumpalin, yhdysvaltalaisen Hamid Draken ja japanilaisen Yuko Oshiman kohtaaminen. Sen jälkeen siirrytään brittisaksofonisti Denys Baptisten mukana John Coltranen vanhan tuotannon pariin, ja illan päättää Rymden, jossa soittavat Esbjörn Svensson Triosta tutut Dan Berglund ja Magnus Öström sekä norjalaispianisti Bugge Wesseltoft.

Festivaalin päätöspäivänä Pakkahuoneen lavalle nousevat Mats Gustafssonin luotsaama, 13-henkinen Fire! Orchestra, newyorkilainen Jamie Baum Septet+ sekä avantgarde-jazzin jättiläinen The Art Ensemble of Chicago.

Festivaali-iltojen viimeiset tunnit tiivistyvät Klubin konserteissa. Perjantaina yleisöä tanssittaa yhdysvaltalainen Ghost-Note, joka aloittaa Euroopan-kiertueensa Tampereelta. Lauantaina Klubin lavan täyttää Timo Lassy & Ricky-Tick Big Band Brass.

Telakan intiimissä tunnelmassa perehdytään kotimaisen jazzin ajankohtaisimpiin nimiin. Perjantain aloittaa Tampereen oma ylpeys Black Motor. Iltaa jatkavat Martti Vesala Soundpost Quintet sekä Max Zengerin luotsaama Maxxxtet. Lauantain ennakkoon loppuun myydyssä konsertissa esiintyvät Teppo Mäkysen 3TM, Halme Prospekt sekä Mopo feat. Mikko Innanen. Sunnuntain pääsymaksuttomassa päätöskonsertissa nähdään Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet. Konsertin voi kuunnella myös suorana lähetyksenä Yle Radio 1:stä.