Jyväskylä Big Band tulkitsee Paquito D’Riveran musiikkia

1425
lukukertaa
Aki Vänskä, Kalle Keränen. Kuva: Henriika Steidel-Luoto.

Jyväskylä Big Band, solisteinaan saksofonistit Aki Vänskä ja Kalle Keränen, kajauttaa ilmoille Latin Jazz -konsertin Snow Samba sunnuntaina 13.12.2018 Ilokivessä klo 20. Luvassa on JBB:n tulkitsemaa Latin Jazzia Paquito D’Riveran sävelkynästä, sisältäen rytmien räiskettä ja sävelten D-vitamiinia pimeään talvi-iltaan. Kapellimestarina toimii Ilkka Mäkitalo.

Ilmavoimien soittokunnan ja Jyväskylä Big Bandin riveistä tutut Aki Vänskä ja Kalle Keränen kutsuttiin ensi kertaa bändin varsinaisiksi solisteiksi ja he astuvat kuubalaissyntyisen Paquito D’Riveran saappaisiin tulkitsemaan kappaleita ja soittamaan tulisia sooloja.

Tänä vuonna 70-vuotta täyttänyt Paquito D’Rivera on klarinetti-, saksofoni- ja säveltäjävirtuoosi, jonka sävellykset koostuvat niin jazzista, klassisesta, kuin perinteisestä kuubalaisesta musiikista, ja niiden sekoituksista. Useilla Grammyilla ja muilla palkinnoilla noteerattu säveltäjä-muusikko D’Rivera on esiintynyt ja levyttänyt lukemattomien huippumuusikoiden kanssa, sekä on edelleen aktiivinen musiikkialalla.

Jyväskylä Big Band, on saavuttanut aseman yhtenä Suomen arvostetuimmista big bandeistä ja on erikoistunut uuden suomalaisen big band -musiikin esittämiseen. Orkesteri tekee konsertteja monipuolisesti perinteisestä big band -musiikista aina uusiin kokeellisempiin produktioihin asti. JBB on esiintynyt viime vuosina myös eri puolilla Eurooppaa. Viimeisimpinä kohteina ovat olleet Romania (kiertue 2016) ja Englanti (Lontoo 2015). Vuosien saatossa JBB on saanut myös vieraikseen kapellimestareita ja solisteja eri puolilta maailmaa.

Jyväskylä Big Band, kapellimestarina Ilkka Mäkitalo
Snow Samba – JBB soittaa Paquito D’Riveran sävellyksiä
To 13.12.2018 klo 20:00
Ilokivi (Keskussairaalantie 2, Jyväskylä)
Liput 20/10€. (Lisäksi narikka 2,5€)
Lippuvaraukset: jbbtuottaja/at/gmail.com

Solisteina:
Aki Vänskä (saksofoni)
Kalle Keränen (saksofoni)

Lisätietoja:
http://www.jklbb.fi/
www.facebook.com/JyvaskylaBigBand

Tapahtuma Facebookissa