Fuusiojazzin mestari Stanley Clarke konsertoi yhtyeineen Tampere-talossa

1420
lukukertaa

Stanley Clarke on mies, joka ei fuusiojazzin ystävien keskuudessa esittelyjä kaipaa. Chick Corean Return to Forever -yhtyeestä 1970-luvulla ponnistanut superlahjakkuus on todellinen bassonsoiton pioneeri, jota tuhannet muusikonalut matkivat perässä. Hänet tunnetaan paitsi yhteistyöstään mm. Jeff Beckin, George Duken ja Stewart Copelandin kanssa, myös erinomaisesta soolotuotannostaan ja elokuvasävellyksistään. Clarke on nelinkertainen Grammy-voittaja, kolminkertainen Emmy-ehdokas sekä Rolling Stone -lehden historian ensimmäinen Jazzman of the Year!

Stanley Clarke aloitti uransa viulunsoittajana mutta vaihtoi pitkäsormisena bassoon teini-ikäisenä. Omaa virtuositeettiaan hän pääsi esittelemään erityisesti Return to Forever -yhtyeen pitkissä bassosooloissa.

Clarke yhdisteli nuoresta pitäen funkissa käytettyä slap-tekniikkaa jazz-rock-musiikkiinsa ja nousi 1970-luvulla Jaco Pastoriuksen ohella yhdeksi bassonsoiton suurimmista vaikuttajahahmoista. Hänen huikean uransa tunnetuimpiin kokoonpanoihinsa lukeutuvat mm. The New Barbarians Keith Richardsin ja Ronnie Woodin (The Rolling Stones) kanssa sekä Animal Logic Stewart Copelandin (The Police) kanssa.

Clarke on urallaan pysynyt etäällä perinteisemmästä jazzista ja yhdistellyt fuusiojazzin elementtejä popimpiin vaikutteisiin. Clarken soololevyistä tunnetuimpia ovat muun muassa School Days ja Journey to Love. Clarken tuorein viime kesänä julkaistu soololevy kantaa nimeä The Message. Clarken mukaan uusi albumi on samaan aikaan funkahtava, moderni ja melodinen ja hakee vaikutteita useista eri tyylilajeista.

Clarken oma yhtye koostuu todellisista superlahjakkuuksista. Hänen yhtyeensä on aiemminkin toiminut ponnahduslautana nuorille mestareille, kuten Kamasi Washington ja Deron Johnson. Näistä Tampere-taloon saapuvista kanssamuusikoista kuullaan vielä varmasti!

Tampere-talo 16.4.2019 klo 19
Stanley Clarke – basso
Beka Gochiashvili – piano
Cameron Graves – koskettimet
Salar Nader – tabla
Shariq Tucker – rummut
Evan Garr – viulu

Huom! Esityksessä on K-18 anniskelualue permannon riveillä 12-17. Anniskelualueelle lipun ostanut voi viedä mukanaan katsomoon joko ennen esitystä tai väliajalla ostamansa juoman.

Tuotanto Tampere-talo
Liput 49,50 €

Stanley Clarke Youtubessa