Bowman Trio julkaisee seitsentuumaisen vinyylisinglen

1184
lukukertaa

Rumpali Sami Nummelan, trumpetisti Tomi Nikun ja basisti Joonas Tuurin muodostama Bowman Trio palaa uuden singlejulkaisun muodossa. We Jazz julkaisee seitsentuumaisena vinyylinä biisikaksikon The Chase (Version 1) ja The Hillary Step. Bowman Trion tutun minimalistiset elementit ovat vahvoilla uusissa kappaleissa, mutta trio svengaa väkevämmin kuin kenties koskaan tähän mennessä. Trumpetin, basson ja rumpujen muodostama ”loft jazz -trio” on kahdella nopeatempoisella kappaleella asian ytimessä ja näyttää, miten tuoreelta akustinen pienyhtyejazz parhaimmillaan kuulostaa.

Samalla muodostuu linkki aiemman ja tulevan välille, sillä The Chase on ensimmäinen versio vuonna 2019 julkaistavalle Bowman Trio -levylle suunnitellusta kappaleesta. The Hillary Steppuolestaan on Bowman Trion Mount Everest -teemaiseen ensimmäisen levyyn (2016) liittyvä kappale, joka kuullaan nyt ensi kertaa studioversiona. The Chase (Version 1) julkaistaan myös digitaalisesti, B-puolen The Hillary Stepin ollessa vinyylisinglen B-puolen analogiherkku. We Jazzin aiemmista julkaisuista tuttuun tyyliin seiskatuumainen vinyyli on vanhan koulukunnan mukaisesti varustettu lämpöpainetulla etiketillä ja pakattu tyylikkääseen luonnonruskeaan paperisleeveen.

Bowman Trio saavutti suosiota vuonna 2016 julkaistun ensimmäisen levynsä myötä eritoten Saksassa, jossa mm. Der Spiegel huomioi yhtyeen rouhean konstailemattoman soundin. Bowman Trio esiintyy We Jazz -festivaalilla Helsinki Contemporaryssä sunnuntaina 9.12.

Bowman Trion The Hillary Step kuunneltavissa Spotifyssa.

Bowman Trio
The Chase (Version 1) / The Hillary Step
We Jazz Records 7″ / digi (WJ0704, julkaisupäivä 5.10.2018)
Jakelija Suomessa: Playground Music

A: The Chase (Version 1) / B: The Hillary Step*

* kappale vain 7″-levyllä

Bowman Trio
Tomi Nikku, trumpetti / Joonas Tuuri, basso / Sami Nummela, rummut

Sävellykset: Tomi Nikku (A) / Sami Nummela ja Tomi Nikku (B)
Äänitys, miksaus ja masterointi: Juho Luukkainen
Tuotanto: Matti Nives
Vinyylimasterointi: Jukka Sarapää

Bowman Trio live
la 13.10. klo 19 Flame Jazz / Bar Ö
su 9.12. klo 17 We Jazz 2018 / Helsinki Contemporary