Elojazzin juhlafestivaali sai yleisön liikkeelle

1397
lukukertaa
Kuva: Timo Lind.

30. Elojazz-festivaali järjestettiin Oulussa 1.–5. elokuuta. Viisipäiväisellä juhlafestivaalilla soitti lähes 30 eri kokoonpanoa, joissa oli yhteensä yli 150 muusikkoa. Yleisöä eri tapahtumissa oli yhteensä noin 4 200.

Loppuunmyyty avajaiskonsertti järjestettiin yhteistyössä Tuiran seurakunnan kanssa Tuiran kirkossa ja pääkonsertit Prunnitorilla Ravintola Rauhalan pihapiirissä. Lisäksi ohjelmassa oli Varaslähtöklubi, Jazzbrunssi, useita ilmaiskeikkoja sekä kaikille avoin Jazzpuisto Åströminpuistossa. Festivaali päätettiin sunnuntaina Big band -fanfaarisävellyskilpailun finaalilla ja big band -tanssiaisilla Rotuaarilla sekä Lastenjatseilla Åströminpuistossa.

Suomen Big Band -yhdistyksen ja Elojazz-festivaalin yhdessä järjestämän ensimmäisen big band -fanfaarisävellyskilpailun finaalin orkesterina soitti Oulu All Star Big Band. Kapellimestarina toimi Elojazzin tämän vuoden Valokeilassa-taiteilija Mikko Hassinen.  Kilpailun voitti kapellimestari, sovittaja ja säveltäjä Erno Tiittanen. Paikallista väriä palkittujen joukkoon toi oululaislähtöinen Aarni Häkkinen, joka sai kilpailussa kunniamaininnan.

Elojazz järjestetään taas ensi vuonna elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Elojazz on osa Oulun juhlaviikkoja. Oulun juhlaviikkoihin kuuluu seitsemän festivaalia ja noin kaksisataa tapahtumaa elokuussa. Koko Oulun juhlaviikkojen ohjelma osoitteessa: www.oulunjuhlaviikot.fi.