Roast Burn Big Band Arabiasalissa 19.4.

1833
lukukertaa

19.4. Arabiasalin täyttää energinen superkokoonpano Roast Burn Big Band, jonka rivit ovat täynnä toinen toistaan uskomattomampia nuoria jazzmuusikoita. Ohjelmassa on big band -historian kuuminta ohjelmistoa, joten valmistaudu sykettä nostattavaan kokemukseen, jota voi jälkeenpäin muistella lämmön sijaan kuumalla kaiholla!

Roast Burn Big Band syntyi joulukuussa 2017, kun pasunisti Aarni Häkkisen päässä heräsi ajatus koota Suomen rytmimusiikkikentän nuoret lupaukset yhteen big bandiin. Soittajat kerääntyivät useista eri lähteistä, mutta heitä kaikkia yhdisti rakkaus jazzmusiikkia, ja erityisesti polttavan kuumaa big band -musiikkia kohtaan. Nyt nämä suomijazzin nuoret leijonat ovat valmiina tuomaan uuden merkittävän tekijän yleisön tietoisuuteen.

RBBB:n debyyttikonsertissa kuullaan big band -historian nopeimpia ja tulisimpia kappaleita Basiesta Buddy Richiin sekä moderneihin sovituksiin vanhoista klassikoista. Superkokoonpanon sisältä löytyy luonnollisesti myös huikeita solisteja, jotka johdattavat konserttia huipennuksesta toiseen. Tämä konsertti ei jätä ketään kylmäksi! Jazzzzz!

…..

Aarni Häkkinen on nuori pasunisti-kapellimestari, joka on toiminut laajasti jazz- sekä big band -kentällä. Hän on soittanut mm. UMO Jazz Orchestrassa, Turku Jazz Orchestrassa, Great Helsinki Swing Big Bandissa sekä Oulu All Star Big Bandissa. Ensikosketuksensa big band -musiikkiin hän sai 13-vuotiaana oululaisessa Oulu Youth Jazz Orchestrassa, ja tämän jälkeen olivat askelmerkit musiikillisen intohimon suhteen selvät. Big band -musiikkia ja pasuunansoittoa Häkkinen on opiskellut pääosin Antti Rissasen alaisuudessa, mutta muina tärkeinä big band -vaikuttajina hänelle ovat olleet mm. Vellu Halkosalmi ja Jaakko Jauhiainen.