Juuka jatsaa -festivaali svengaa sielukkaasti

1290
lukukertaa
Jukka Eskola Soul Trio.

Jukka jatsaa -festivaalin ohjelma on julkistettu. Luvassa on monipuolinen katsaus kotimaista jazzia ja soulia sekä kansainvälisiä pilkahduksia, sillä konserteissa kuullaan Sami Saarta, Jukka Eskola Soul Trioa, Anna Halmetojaa, Aurora Hentunen Quartetia ja Minna Rusasta.

Suomalaisen soulin kuninkaaksikin tituleerattu laulaja-kitaristi Sami Saari on pitkän linjan musiikin ammattilainen, joka on julkaissut kuusi sooloalbumia. Viimeisin albumi, suomenkielisiä käännöksiä soulin klassikkokappaleista sisältäviä Soulklassikot vuodelta 2012, on siivittänyt suomenkielisen soulin uutta nousua. Ainutkertainen ja Onnen kyyneleet -hiteistään tunnettu Saari on myös tuttu Veeti & The Velvets -yhtyeestä. Saaren lisäksi konsertissa kuullaan Musiikkileirin opettajien bändiä ja Anna Halmetojaa. Jukka Eskola Soul Trio koostuu Suomen jazzkentän tähtikaartista: trumpetisti Jukka Eskolasta, urkuri Mikko Helevästä ja rumpali Teppo Mäkysestä, joka voitti tänä vuonna jazz-Emman. Eskola on monille tuttu myös TV:n puolelta, sillä hän soittaa muun muassa SuomiLOVEn ja Tanssii tähtien kanssa housebandeissa. Soul Trion debyyttialbumi julkaistiin viime keväänä. Yhtye ammentaa soundillisesti soul jazzin perinteestä 60-luvulta, mutta Soul Trion musiikista löytyy piirteitä kaikilta vuosikymmeniltä. Tässä konsertissa on luvassa menevää ja svengaavaa nykyjazzia. Aurora Hentunen Quartet tarjoilee kansainvälistä näkökulmaa moderniin jazziin. Amsterdamissa vaikuttava säveltäjä-pianisti Aurora Hentusen sävellykset ovat saaneet inspiraationsa Suomen luonnosta ja pohjoisen kodin kaipuusta. Kvartetin muusikot ovat toimineet Suomen lisäksi sekä Euroopan että Yhdysvaltojen jazzpääkaupungeissa Amsterdamissa ja New Yorkissa, joten tarjolla on kovan luokan kansainvälisten soittajien konsertti. Konsertin toisella puoliskolla kuullaan Minna Rusasta. Festivaalin liput tulevat myyntiin myöhemmin keväällä.

Juuan Musiikkileiri järjestetään 10.-16.6. ja ilmoittautuminen on nyt käynnissä. Leirillä annetaan opetusta aina laulusta ja bändisoittimista puhaltimiin ja jousisoittimiin. Yksityisopetuksen lisäksi leiriläiset pääsevät musisoimaan yhdessä bändeissä, kuorossa, lauluyhtyeessä, kamarimusiikkiyhtyessä ja rytmipajassa. Leiriläiset pääsevät myös kehittämään taitojaan sävellys- ja sanoituspajassa sekä musiikinperusteissa. Pienemmät tulevat muusikot pääsevät tutustumaan musiikin viehättävään maailmaan musiikkileikkikoulussa. Juuan Musiikkileiri on suunnattu kaikille musiikista kiinnostuneille. Niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Leirillä annetaan opetusta jokaisen leiriläisen omista lähtökohdista ja leiri tarjoaa myös oivan mahdollisuuden aloittaa uuden musiikkiharrastuksen. Kaikki leiriläiset pääsevät ilmaiseksi Juuka jatsaa -festarin konsertteihin. Leiriläiset pääsevät myös itse esiintymään viikon aikana erilaisissa musiikkituokioissa ympäri Juuan keskustaa. Leiriviikko huipentuu loppukonserttiin. Leirille pääsee ilmoittautumaan toukokuun loppuun asti osoitteessa www.juuanmusiikkileiri.com.